adományozás

Egyre kevesebben adományoznak Németországban

Berlin – Annak ellenére, hogy a német lakosság egy jelentős része még mindig az adományozók között tudható, a különböző segélyszervezeteket és egyesületeket mégis súlyosan érinti az az évek óta megfigyelhető tendencia, mely az adományozók számának folyamatos csökkenését mutatja. Ezt részletezi a GfK (Gesellschaft für Konsumforschung, fogyasztási szokásokat kutató társaság) által nyilvánosságra hozott friss tanulmány, A segítés egyenlege.

Kiszolgáltatottság és csodák között – Önzetlen segítség Kárpátaljának

„Ez a szolgálat a szeretetre épül, és a nélkülözés sújtotta Kárpátaljára viszi el a reményt” – fogalmaz Bonnyai Sándor arról a misszióról, mely immáron több mint kétezer gyermeknek nyújtott érezhető segítséget. Bonnyai Sándor, Bonnyai Anna és Sztupkai Marcell több száz embert megszólítottak, és egy otthoni ötletből mára országos méretű adományakciót valósítottak meg. Céljuk, hogy a kárpátaljai gyermekek lehetőséget kapjanak a teljes élethez.

Adj egy ötöst! – Különleges adománygyűjtés Kelenföldön

Budapest – Keresztényként természetes lehet(ne) segíteni azoknak, akik hátrányos életkörülményeikből kitörni próbálnak. A kelenföldi evangélikus gyülekezet most új akcióval hívja fel az adakozás örömére a figyelmet. Gáncs Tamás lelkésszel és Ittzés Aliz egyetemistával az Adj egy ötöst kezdeményezésről, az adományozásról, valamint az önkéntességről beszélgettünk.

Adakozásból jeles! – Fordított adventi naptárat állítottak össze a fasori diákok

Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium 6. B osztályos tanulói az idei adventben megfordították az ajándékozás menetét. Az osztálytársak nem egymást lepték meg apró figyelmességekkel a készülődés alatt, hanem megfordították adventi naptárukat és idén egy rászoruló családnak gyűjtögették össze napról napra az adományokat.

Itt egy szuper egyházi kezdeményezés – már egy sállal is segíthetsz

Egyre többen kötnek sálat a fák és a villanyoszlopok köré az utak mentén. A sálakat bárki elviheti, akinek szüksége van rá. A kezdeményezés az amerikai Indiana állambeli Seymourból indult, egyházi és iskolai csoportok részvételével, majd egyre többen csatlakoztak hozzá, hogy segítsenek azoknak, akik hajléktalanként élnek az utcákon. A kezdeményezés elért Magyarországra, és a magunk szerény eszközeivel szeretnénk hozzá csatlakozni.

110 millió forintnyi felajánlást gyűjtött az Ökumenikus Segélyszervezet az RTL Klubbal közösen

Budapest – Az Ökumenikus Segélyszervezet az idén huszadik alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. „szeretet. éhség. – Összefog az ország” címmel 2015. december 28-án este televíziós gálaműsor segítségével gyűjtöttek pénzt az RTL Klubbal közösen a rászorulóknak. Az összefogásban igen sok sztár és fellépő segédkezett.

Új honlapot indított a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Advent első vasárnapján nemcsak a 1353-as adományvonal és a szervezet Bazilika előtti adománypontja indult el, de a világhálón is egy új honlap fogadja az érdeklődőket és segíteni akarókat. Forrás: segelyszervezet.hu
Feliratkozás RSS - adományozás csatornájára