polgármester

Ahol a polgármester rendszeresen találkozik egyházvezetőkkel

Miskolc – A görögkatolikus Miskolci Egyházmegye Püspöki Hivatalában került sor február 18-án az idei esztendő első egyházvezetői-polgármesteri találkozójára a borsodi megyeszékhelyen. A korábban negyedévente megtartott baráti jellegű beszélgetéseken az egyházak és a város vezetői aktuális kérdésekről – nehézségekről és örömökről – tájékoztatják egymást. A mostani alkalom több szempontból is különleges volt.

Ökumenikus imahét – polgármesterrel

Szentendre – 2021. január 21-én, az online közvetítések sorában egy rendkívüli ökumenikus imaheti alkalom volt Szentendrén. Evangélikus kezdeményezése ezúttal a Városházáról közvetítették az ötödik alkalmat, Fülöp Zsolt polgármester imádságával. Igét hirdetett Dani Zsolt a szentendrei baptista gyülekezet lelkipásztora.

Egyeztetés – Szerveződik a gyermek- és ifjúsági önkormányzat Mezőberényben

Mezőberény – A Csendes közben, a helyi evangélikus óvoda területén található önkormányzati épület, elsősorban az ott lévő tornaszoba kérdéséről egyeztetett Siklósi István a közelmúltban az egyház képviselőivel.

Polgármesteri látogatás a Túróczy Otthonban

Szombathely – Dr. Nemény András polgármester látogatott el a Túróczy-házba az ünnepek előtt, s átadta a város ajándékát az otthon részére. Részt vett a reggeli áhítaton, s megtekintette a lakóinkkal készült videoklipet.

Egyházi vezetőkkel találkozott Papp László és Kósa Lajos Debrecenben

Debrecen – A polgármester és a miniszter a családok évének közös városi és egyházi programjairól egyeztetett az egyházak vezetőivel.

A miskolci polgármesterrel tárgyaltak az egyházak vezetői

Miskolc – Miskolcon találkoztak 2016. február 17-én dr. Kriza Ákos polgármesterrel a történelmi keresztény egyházak területileg illetékes vezetői. A találkozó résztvevői voltak: dr. Ternyák Csaba katolikus érsek, dr. Orosz Atanáz görög katolikus megyéspüspök, Csomós József református püspök képviseletében Pásztor Dániel lelkészi főjegyző és dr. Fabiny Tamás evangélikus püspök.

Megszépült az evangélikus templom Szombathelyen – Puskás Tivadar polgármester is megtekintette az épületet

Szombathely – 50 millió forintból újították fel a Szombathelyi Evangélikus templomot. A város rehabilitációs projekt keretében megszépült az épület homlokzata, korszerűsítették a tetőszerkezetet, kicserélték nyílászárókat és megtörtént az akadálymentesítés is. Puskás Tivadar polgármester ma látogatott el helyszínre és megtekintette a helyreállított templomot.

Példás párbeszéd Celldömölkön

Celldömölk – A helyi történelmi egyházakképviselőivel kezdeményezett találkozót Ágh Péter országgyűlési képviselő, valamint Rozmán László, a Fidesz celldömölki polgármesterjelöltje. Soltész Miklós egyházügyekért felelős államtitkár is a városba látogatott.

25 éves, keresztyén és polgármesternő Dél-Anatóliában

Polgármesternő van pár Törökországban, de egyik sem keresztyén, pláne nem egyetemista. Forrás: Stern, fordítás: dr. Lacker Pál

Egyházi fórumot tartottak Rákosmentén

Budapest – Rákosmentén hetedik alkalommal rendezték meg a kerületi Egyházi Fórumot, amelyen az önkormányzat vezetője és a felekezetek képviselői egyeztettek az egyházakat érintő döntésekről, változásokról, fejlesztésekről – olvasható az önkormányzat honlapján. Forrás: rakosmente.hu, ittlakunk.hu

Oldalak

Feliratkozás RSS - polgármester csatornájára