Oltalom Szeretetszolgálat

Kivezető utak az Oltalomnál

Nyíregyháza – Kivezető utak a hajléktalanságból címmel rendezett konferenciát az Oltalom Szeretetszolgálat 2019. március 5-én Nyíregyházán. Azoknak az eredményeknek és tapasztalatoknak a bemutatása volt a cél, amelyeket az elmúlt két év hozott a hajléktalanok közfoglalkoztatási mintaprogramjának megvalósítása során. A siker fokmérője, hogy a programot idén is folytatják.

Karácsonyi ünnepség az Oltalom Szeretetszolgálat Idősek Otthonában

Nyíregyháza – Mindegy, vagy szinte mindegy hol van éppen az ember, akkor is lehet olyan, mint egy tükör. Egy olyan tükör, amelynek a segítségével oda is eljuttathatjuk a fényt, ahova az, természetes körülmények között nem világítana. Fényt tükrözni a törött, a csorba tükör is képes.

EGYMÁST ELFOGADNI – Rotarys Mikulás-ünnepség a múzeumban

Nyíregyháza – Boldog gyerekek zsivajától hangos a Jósa András Múzeum, hiszen a Rotary Mikulás-ünnepsége zajlik éppen. A Rotary a hátrányos helyzetű gyerekeknek szervezi a Mikulás-ünnepséget. Több év óta visszatérő program ez, amiben nagyon jó partner a múzeum.

Oltalmazók – A szociális munka ünnepe Nyíregyházán

Nyíregyháza – November 12. – a szociális munka napja. A társadalom figyelmének felhívása azoknak az áldozatos feladatellátására, akik a legelesettebbekért dolgoznak. Nyíregyházán az Oltalom Szeretetszolgálat munkatársai vállalják ebből a legnehezebb részt.

A szociális munka napja – Ünnepség az Oltalom Szeretetszolgálatnál

Nyíregyháza – „Büszkeséggel tölt el bennünket az a tudat, hogy olyan munkatársakkal szolgálhatunk együtt, akik szaktudásukkal, tapasztalatukkal, lelkesedésükkel, egész emberségükkel segítik a szükségben lévő embereket.” Ez egyetlen mondat abból a levélből, amelyet a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői írtak a nyíregyházi Oltalom Szeretetszolgálat dolgozóinak a szociális munka napja apropóján szervezett ünnepség köszöntésére.

Feloldható a félelem – Integrációs házat nyitnak az evangélikusok Nyíregyházán – Interjú Fabiny Tamás püspökkel

Nyíregyháza – Az elmúlt héten dr. Fabiny Tamás püspök és Buda Annamária diakóniai osztályvezető sajtótájékoztatón jelentette be az Evangélikus Diakónia és az Oltalom Szeretetszolgálat együttműködésében létrejövő nyíregyházi Integrációs ház megnyitását. A sajtótájékoztatónak a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség adott otthont.

Összedőlt életek

Nyíregyháza – A férfi kicsivel gondosabban öltözött, ápolt és kulturált ember benyomását kelti, szóval kitűnik környezetéből. Szava halk, beszéde kicsit modoros, de olyan, akit hallgatva gyorsan múlik az idő. Először a szenvedélybetegek segítésére indult foglalkozásokon láttam és hallottam, majd egy nagyobb körben szervezett karácsonyi ünnepségen mondott verset. Utóbb tudtam meg, hogy saját versét szavalta. Orgován Attila, akiről szó van az Oltalom Szeretetszolgálat Rákóczi úti központjában él, az átmeneti szállóban. Egyelőre. Nagy Miklós riportja.

Könyves hely

Nyíregyháza – Volt nagyjából ezer könyvünk, most hirtelen másfélszeresére duzzadt a kínálat – büszkélkedik Pappné Glovács Erika, az Oltalom Szeretetszolgálat szenvedélybetegek részlegének vezetője. A könyvek nagy része inkább „könnyed” témájú vagy krimi. Többnyire olyanok, amelyekkel gyorsan áthangolódhat az ember a napi – mondjuk úgy – borús helyzetéből egy szebb vagy izgalmasabb, bár csak kitalált világra. Pappné Glovács Erika személyes kapcsolatainak is köszönhetően, a későbbiekben is számottevően gyarapodik a szeretetszolgálat könyveinek száma a Móricz Zsigmond Könyvtár kiselejtezett, de jó állapotot mutató készletéből.

Szociális balesetek

„Tudja mi a szörnyű? – teszi fel a kérdést az Éjjeli Menedékhely szociális munkása, Nagy Kornél, majd azonnal válaszol is –: Itt mindig minden sötétben történik. Itt mindig éjjel van. Télen, nyáron, hidegben, esőben, adott esetben elviselhetetlenül hosszú időnek tűnik, mire kiér a mentő, vagy ha arra van szükség, a rendőr kocsi.” Az Oltalom Szeretetszolgálat nyíregyházi Éjjeli Menedékhelyén, télen, csúcsidőszakban általában 120 hajléktalan kap meleget, fedelet, ágyat, fürdőt, jó szót és esélyt a másnapra. Nagy Kornél Msc-vel Nagy Miklós beszélgetett.

Gyermeknapot tartottak a nyíregyházi Oltalom Szeretetszoglálat Családok Átmeneti Otthonában

Nyíregyháza – Az ember legyen csak kicsit szerencsétlenebb, mint általában lenni szokott, könnyen földönfutóvá válhat. Felnőttként megélni, megemészteni, elfogadni vagy harcolni ellene óriási kihívás. De mit tehet a „kisember”, mit tehet valaki, ha gyerekként éli meg szülője, vagy szülei nehéz sorsát, amiben kénytelen osztozni?

Oldalak

Feliratkozás RSS - Oltalom Szeretetszolgálat csatornájára