születésnap

Várszegi Asztrik 75 – Fabiny Tamás elnök-püspök köszöntése

Budapest – Pannonhalma – Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök Facebook oldalán köszöntötte a ma 75 éves Várszegi Asztrikot.

Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök köszönti Novotny Zoltánt

Budapest – Novotny Zoltán sportújságíró 2020. május 19-én lesz 80 éves. Gáncs Péter nyugalmazott evangélikus püspök virtuális születésnapi köszöntését adjuk most közre.

Betölteni reménységgel a világot – Udvaros Bélát köszöntötték 95. születésnapja alkalmából

Budapest – Nagy családi összejövetel keretében ünnepelték január 10-én a neves színházi rendező, Udvaros Béla kilencvenötödik születésnapját. Az Evangélium Színház alapító művészeti vezetője büszkén mesélte, hogy a személyes köszöntések mellett tucatnyi telefonhívást, hangposta- és szöveges üzenetet is kapott. A Magyar Örökség díjas evangélikus művészhez szerkesztőségünk munkatársai is ellátogattak.

Szeretettel köszöntjük 90. születésnapján Gémes István lelkészt

Ma ünnepli 90. születésnapját Gémes István lelkész. Az Evangélikus Hittudományi Egyetem által neki adott tiszteletbeli doktori címe kapcsán mondott laudáció szövegével és egy róla készült videófilmmel köszöntjük.

Boldog századik születésnapot, Pista bácsi!

Tótkomlós – A tótkomlósi evangélikus szeretetotthon lakói ünnepeltek hétfőn délelőtt.

Ribár János 70. születésnapja tele volt meglepetésekkel

Szarvas – Ribár János esperes 2017. március 27-én töltötte be a 70. születésnapját. Ezen a napon a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda vezetősége köszöntötte az igazgatótanácsi ülésen, amelynek 17 éve elnöke.

Mi az egyház mai, hiteles üzenete és hogyan adjuk tovább? – Ilyen volt a Kötőszó egy éves szülinapja

Ha Luther Márton ma élne, akkor nem kiszögezné a tételeit, hanem blogot írna - idézte Fábri György, Fabiny Tamás gondolatait a Kötőszó blog születésnapján. Az ünnepségen izgalmas, vitáktól sem mentes kerekasztal-beszélgetést tartottak. A pénteki diskurzusban részt vett Bolba Márta, józsefvárosi evangélikus lelkész, Fábri György, a Magyarországi Evangélikus Egyház északi egyházmegyéjének felügyelője, kommunikációs szakember, az ELTE-PPK egyetemi docense, Joób Sándor, az Index újságírója, Laborczi Dóra újságíró, evangélikus teológus, a Kötőszó alapító-főszerkesztője, Kézdi Beáta újságíró, a Kötőszó szerkesztője. A beszélgetést Horváth Gergely, a Petőfi rádió egykori közkedvelt főszerkesztője moderálta.

Haldoklik az országunk, vagy csupán részeg?

„Ideje jött, Uram, hogy kiüljek ide eléd a dombtetőre. / Látom, borul az ég már templomaid fölött. / Szervezkedik a romlás ellenünk, kár volna letagadnunk.” A Názáreti is néven nevezte a bűnt, de megbocsátott a bűnösnek. Lehajolt ahhoz, aki bajban és szégyenben volt. Fabiny Tamás evangélikus püspök, Csoóri Sándor 80. születésnapján elmondott prédikációját közöljük.

Sokszólamú születésnap

Miben áll egy ember jelentősége? Mi múlik a személyiségen? Mit nevezünk eredménynek? Ezek a kérdések foglalkoztatnak egy ideje. Június 6-án este ugyanis különleges hangversenyen vehettem részt a Zeneakadémia Solti termében.

Gazdag életút – Hafenscher Károlyt köszöntjük 90. születésnapján – VIDEÓ!

Budapest – Idősebb dr. Hafenscher Károly 1926. július 6-án született. Az idén kilencvenéves lelkésszel a Zákeus Média Centrum készített korábban interjút, amelyből megismerhetjük az ünnepelt életét és munkásságát, hitét, meggyőződését is. Isten éltesse őt sokáig!

Oldalak

Feliratkozás RSS - születésnap csatornájára