kiskunhalas

Karácsonyi istentisztelet a kiskunhalasi kórházban

Kiskunhalas – Tíz éve már, hogy hagyománnyá lett a karácsonyi kórházi istentisztelet a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház 11. emeleti tanácstermében. Az idei évben az evangélikusok szervezték az ökumenikus karácsonyi ünnepséget.

Négy lelkész áldotta meg a gyülekezetet

Kiskunhalas – A közös reformációi istentiszteletet ebben az évben az evangélikus imaházban tartották 2018. október 31-én. Megtelt az imaházunk református és evangélikus testvérekkel, és a szervezők nagy örömére több katolikus testvér is eljött közénk az alkalomra.

Ímé, mily jó, gyönyörűséges...

Kiskunhalas – Az ökumenikus imahét egyik kiskunhalasi alkalmán Gryllusék gyönyörű zsoltárát énekelték együtt a testvérek. VIDEÓ!

Nyolcvan éve együtt, szeretetben

Kiskunhalas – A Kiskunhalasi Evangélikus Egyházközség a hétvégén ünnepelte 80 éves fennállását. 2017. november 19-én, vasárnap 15 órától szeretetvendégséggel egybekötött ünnepséget tartottak a Szilády Áron utcai imaházban.

Együtt ünnepeltek a protestáns egyházak Kiskunhalason

Kiskunhalas – Közös ökumenikus istentiszteletet tartottak a halasi protestáns gyülekezetek a reformáció emléknapján, október 31-én. A kiskunhalasiakkal együtt ünnepeltek a bócsai, soltvadkerti és tázlári gyülekezetek tagjai is.

A reformáció 500 éves évfordulója alkalmából futottak Kiskunhalason

Kiskunhalas – A Szilády Áron református gimnázium diákjai, a helyi Ékes Kapu és a Református EGYMI lakói és evangélikus közösség képviselői futottak csütörtökön a reformáció 500 éves évfordulójának tiszteletére 1517 métert a belvárosban Kiskunhalason.

Reformációs évforduló a Continental Singers-szel

Kiskunhalas – Telt ház volt a kiskunhalasi Közösségek Háza udvarán, még vidékről is érkeztek látogatók a Magyar Continental Singers koncertjére. Ez a program része volt a reformáció ötszáz éves évfordulójára emlékező halasi eseményeknek.

Ne essünk kétségbe az élet nehéz pillanataiban

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. A reformáció 500. évében ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

A reformáció értékei ma – Csepregi András előadása Kiskunhalason

Kiskunhalas – Dr. Csepregi András evangélikus lelkész tartott előadást A reformáció értékei ma címmel 2016. november 12-én Kiskunhalason. Az előadásban hallottunk arról, hogy Luther és Kálvin a betű emberei voltak. Tudták, ha a szó, az írás eléri az embereket, akkor világosság lesz – írták a gyülekezet Facebook oldalán.

246 km-t futott, hogy megérintse Leonidasz király lábát

Kiskunhalas – 246 km kilométer hegyen-völgyön keresztül, 36 órás szintidővel. A világ legkeményebb futóversenye, nem vitás. Ez a Spartathlon, melyet 33 éve mindig szeptember utolsó hétvégéjén rendeznek meg. A Spárta-Athén távon számtalanszor bizonyítottak már a magyarok, hogy ultramaratonban (is) az élbolyhoz tartozunk. A világ egyik leghíresebb futóversenyéről a kiskunhalasi Jeszenszky Péterrel beszélgettett a bacsmegye.hu. Az evangélikus zsinati tag a magyar csapat tagjaként 35 óra 32 perc alatt, szintidőn belül teljesítette a távot.

Oldalak

Feliratkozás RSS - kiskunhalas csatornájára