kiskunhalas

Honti Irén: „Nem én vagyok bátor, hanem túl sok a bátortalan ember”

Kiskunhalas – Egy kiskunhalasi lelkésznő kapta meg 2019-ben a Bátorság az egyházért díjat. A korábban gazdasági pályán dolgozó Honti Irén látogatja a tranzitzónát, a kiskunhalasi női börtönt, a kórházat, segíti a szenvedőket.

Adventi gyertyagyújtás Kiskunhalason

Kiskunhalas – Az evangélikus gyülekezet ünnepi műsora után Honti Irén lelkipásztor gyújtotta meg a harmadik gyertyát a főtéri adventi koszorún 2019. december 15-én, vasárnap délután. A folytatásban a színpadé volt a főszerep, ahol a 30. születésnapját ünneplő Merkbau Kft. jóvoltából a Halas Jazz Band és a Voice Drops koncertezett.

Tanévnyitó istentiszteletet tartottak Kiskunhalason

Kiskunhalas – 2019. szeptember 8-án tanévnyitó istentisztelet volt a kiskunhalasi evangélikus gyülekezetben. A szervezés folyamán felmerült a kérdés, hogy ki fog eljönni egy második tanévnyitóra. A kiskunhalasi gyülekezethez tartozó evangélikus diákok többsége (kétharmada) ugyanis református, illetve katolikus általános és középiskolában tanul. Az egyházi iskolák templomaiban pedig már megvolt a tanévnyitó.

Jeruzsálemet és Názáretet is meglátogatta a halasi lelkész

Kiskunhalas – A kereszténység bölcsőjének is tartott Izraelbe zarándokolt Honti Irén, halasi evangélikus lelkész. A vallási helyszíneken átélt intenzív élményeiről mesélt hallgatóságának.

Karácsonyi istentisztelet a kiskunhalasi kórházban

Kiskunhalas – Tíz éve már, hogy hagyománnyá lett a karácsonyi kórházi istentisztelet a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház 11. emeleti tanácstermében. Az idei évben az evangélikusok szervezték az ökumenikus karácsonyi ünnepséget.

Négy lelkész áldotta meg a gyülekezetet

Kiskunhalas – A közös reformációi istentiszteletet ebben az évben az evangélikus imaházban tartották 2018. október 31-én. Megtelt az imaházunk református és evangélikus testvérekkel, és a szervezők nagy örömére több katolikus testvér is eljött közénk az alkalomra.

Ímé, mily jó, gyönyörűséges...

Kiskunhalas – Az ökumenikus imahét egyik kiskunhalasi alkalmán Gryllusék gyönyörű zsoltárát énekelték együtt a testvérek. VIDEÓ!

Nyolcvan éve együtt, szeretetben

Kiskunhalas – A Kiskunhalasi Evangélikus Egyházközség a hétvégén ünnepelte 80 éves fennállását. 2017. november 19-én, vasárnap 15 órától szeretetvendégséggel egybekötött ünnepséget tartottak a Szilády Áron utcai imaházban.

Együtt ünnepeltek a protestáns egyházak Kiskunhalason

Kiskunhalas – Közös ökumenikus istentiszteletet tartottak a halasi protestáns gyülekezetek a reformáció emléknapján, október 31-én. A kiskunhalasiakkal együtt ünnepeltek a bócsai, soltvadkerti és tázlári gyülekezetek tagjai is.

A reformáció 500 éves évfordulója alkalmából futottak Kiskunhalason

Kiskunhalas – A Szilády Áron református gimnázium diákjai, a helyi Ékes Kapu és a Református EGYMI lakói és evangélikus közösség képviselői futottak csütörtökön a reformáció 500 éves évfordulójának tiszteletére 1517 métert a belvárosban Kiskunhalason.

Oldalak

Feliratkozás RSS - kiskunhalas csatornájára