színművész

Országos diákszínjátszó találkozó volt Szombathelyen

Szombathely – Az Országos Diákszínjátszó Egyesület a hétvégén rendezte meg Szombathelyen a XXX. országos fesztiváljának nyugat-dunántúli regionális fordulóját az MMIK-ban, a Weöres Sándor Színház stúdiójában és az evangélikus közösségi teremben.

Csandra szekere és más mesék – Beszélgetés Danis Lídia színművésszel

A számos díjjal elismert Danis Lídiát, a Szegedi Nemzeti Színház megbecsült drámai színésznőjét színpadon mindössze kétszer láttam, még vígszínházi korszakában: A vörös postakocsi Esztellájaként és Ibsen Nórájának egyik kisebb szerepében. Tehetségének és egyéniségének szikrázó erejét már ekkor érzékeltem, de sokoldalúságát és folytonos vibrálását valójában csak a közelmúltban, Vitézy László filmjében, a Csandra szekerében, amely Lakatos Menyhért három novellája alapján készült. Ebben a balladai mélységű alkotásban a művésznő Pekenyucaként a mágikus, ugyanakkor minden ízében realista cigány lány szerepében remekel.

Reformáció hétről hétre: Reformáció és színház

Budapest – A Reformáció hétről hétre című, a Duna Televízióban, illetve a Duna World műsorán futó sorozat tizenkettedik ötperces epizódjában megszólalt Rajkai Zoltán színművész, aki a reformáció jelentőségéről, hivatásáról a színművészetről és személyes hitrejutásáról is mesélt. Az adást a készítők engedélyével mi is közzétesszük.

Szeretettel – Beszélgetés Pécsi Ildikóval

Gödöllő – Pécsi Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, rendező, érdemes- és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Gödöllő Város díszpolgára. A művésznő munkája mellett könyvet ír, jótékonysági esteket tart és 2012-ben megjelentette első CD lemezét, melynek dalszövegeit is saját maga szerezte. Hitről, szeretetről és világnézetről kérdeztük advent alkalmából. Szöveg: Galambos Ádám; fotó: Tóth László
Feliratkozás RSS - színművész csatornájára