templomszentelés

„Beért a hitbe vetett bizalom, és győzött a jóra vágyó emberi akarat” – Templomot szenteltek Hidason

Hidas – Tíz éven belül másodszor szentelték fel az 1793-ban épült különleges, kis hidasi evangélikus templomot. A ritkaságszámba menő, szószékoltáros, késő barokk stílusú templom már sok viszontagságon ment át, tornya az 1800-as évek közepén ledőlt, a 20. század is jócskán megviselte. A mostani felújítás viszont reményt ad arra, hogy még sok evangélikus generáció számára az Istennel való ünnepélyes találkozás helye lehet.

Uram, szeretem házadat... – Templomszentelési és hálaadó ünnep Farmoson

Farmos – 2018 tavaszán lezárult a Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye farmosi gyülekezeti imaházának átfogó felújítása. A gyülekezet tagjai gondos előkészület után hálaadó, templomszentelő istentiszteletre gyűltek össze a megújult épületben 2018. szeptember 8-án, szombaton.

Friss, élettel teli közösség – Interjú Nagy Zoltánnal a jaminai templom felszentelése előtt

Békéscsaba – Május 6-án, vasárnap délután 15 órától a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, Gáncs Péter ünnepi istentisztelettel egybekötve szentelte fel a felújított jaminai evangélikus templomot (Békéscsaba, Orosházi út 85.) és a gyülekezeti házat. Ekkor iktatták be hivatalába a Kelet-Békési Evangélikus Egyházmegye megválasztott esperesét, Nagy Zoltánt, valamint egyházmegyei felügyelőjét, Liska Andrást is. A témáról, még az esemény előtt, a 7.TV Aktuális című műsorában Nagy Zoltán lelkésszel beszélgetett Szabó Rita műsorvezető.

Templomszentelési ünnep és orgonahangverseny Balassagyarmaton

Balassagyarmat – A Szentháromság ünnepe utáni huszonegyedik vasárnapon, november 5-én, 9 órakor tartotta a Balassagyarmati Evangélikus Egyházközség templomszentelési ünnepét. Az alkalomra különleges vendéget hívtak: dr. Kovács László Attila nyíregyházi igazgató-lelkész, orgonaművész hozta el Johann Sebastian Bach csodáját a megszentelt falak közé, idén másodszor is, a tavasszal felcsendült kantáták után, amelyeket a Fesztivál Zenekar barokk csoportjának köszönhettünk.

Búcsú Sárszentlőrincen

Sárszentlőrinc – Templomszentelési évforduló, keresztelő, esküvő, fotókiállítás és falunap. „Érdekes és örömteli volt megtapasztalni ezen a hétvégén, hogy amikor sokszor inog a talaj a lábunk alatt, és nem lehet tudni, mit hoz a jövő, betölti rendeltetését az imádság háza” – fogalmaz Karl Jánosné Csepregi Erzsébet lelkész.

Templomszentelés Galgagután

Galgaguta – Örömteli esemény zajlott 2015. november 15-én, vasárnapa galgagutai evangélikus gyülekezetben. Templomszentelési hálaadó istentiszteletre gyűlt össze a falu népe, és sokan érkeztek a környező településekről is. A Reformációi emlékutak és zarándokutak című pályázat keretében teljesen megújult templomot D. Szebik Imre nyugalmazott püspök Szabó András nógrádi esperessel és Füke Szabolcs helyi lelkésszel közös szolgálatban szentelte újra.

Elfogadástól befogadásig – Kelenföldi templomszentelési ünnep

Budapest – 2015. október 16–18. között őszi gyülekezeti hétvégére gyűltek össze a kelenföldi evangélikusok. A templomszentelés 87. évfordulójára emlékezve kiállítás, színdarab, előadás, egyházzenei hangverseny, istentisztelet tette teljessé a hálaadást.

Minden téren megújulást! – Templomszentelési istentiszteletet tartottak Bakonycsernyén

Bakonycsernye – 2014. február 22-én nagy ünnepe volt a település alapításának 290. évfordulóját ünneplő bakonycsernyei evangélikusoknak. Az Új Vidékfejlesztési Program támogatásából 22.543.091 Ft összegből felújították műemlék templomukat. A templomszentelési istentiszteleten Szemerei János püspök, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület lelkészi vezetője szolgált. A rendezvényen jelen volt több egyházi és világi méltóság is, többek között D. Szebik Imre, a Magyarországi Evangélikus Egyház nyugalmazott elnök-püspöke és Törő Gábor országgyűlési képviselő, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is. Szöveg: Szarka István

Angyali reggelek és adventi angyalok – A templomszentelési ünnepen koncertet tartottak és kiállítás is nyílt

Szarvas – Az ideiadvent igazán mozgalmas a Szarvas-Ótemplomi Evangélikus Egyházközségben. A hétköznapokon, december 2- 23. között reggel 7 órakor az Ótemplomban Angyali reggelek címmel várják a híveket. A rövid áhítatokon mindig egy meghívott személy mesél személyes istenélményéről. Az elmúlt hétvégén pedig megtartották a a 225. templomszentelési emlékünnepet, amelynek keretében egy áhítat után a Luther's Roses kórus adventi hangversenyére is sor került – tudta meg szerkesztőségünk Lázár Zsolt esperestől. Fotó: Lázár Zsolt, Fabó Polett, facebook.com
Feliratkozás RSS - templomszentelés csatornájára