Ordass Lajos Alapítvány

Megjelent a Keresztyén Igazság 2019. évi második száma

Budapest – Megjelent az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóiratának, a Keresztyén Igazságnak a 2019. évi második száma. A tartalomból szemlézünk.

Ordass Lajos püspökre emlékeztek

Ordass Lajos püspök halálának negyvenedik évfordulóján megemlékezést tartott augusztus 10-én a Farkasréti temetőben az Ordass Lajos Alapítvány. Az alábbiakban dr. Fabiny Tibor professzor igehirdetését olvashatják.

„Keresztfád alá állíttattál, Uram!” – Negyven éve hunyt el Ordass Lajos püspök

Negyven éve, 1978. augusztus 14-én hunyt el Ordass Lajos (született Wolf Lajos) mártírsorsú evangélikus püspök, a Lutheránus Világszövetség alelnöke, a kommunista terror megfigyelt és üldözött személye.

Megemlékezés Ordass Lajos halálának 40. évfordulóján

Ordass Lajos püspök halálának negyvenedik évfordulóján megemlékezést tart az Ordass Lajos Alapítvány.

Megjelent a Keresztyén Igazság legújabb (2017./2.) száma

Budapest – A Keresztyén Igazság az Ordass Lajos Alapítvány negyedévente megjelenő folyóirata. Már megrendelhető a 2017./2. szám. Ennek tartalmából ajánljuk a következőket.

Újra kiadták A keresztfa tövében című Ordass-könyvet

Budapest – Az Ordass Lajos Alapítvány újra kiadta Ordass Lajos püspök A keresztfa tövében című böjti meditációs könyvét. Szeretettel ajánljuk mindazoknak, akik lépésről lépésre, egyre mélyebben meg akarják élni a böjti utat, amely Krisztus keresztjéhez vezet.

Megjelent a Keresztyén Igazság 2016. 3. száma

Budapest – Az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóirata, a Keresztyén Igazság 2016-ben immáron harmadik számával jelentkezik. A tartalomból szemléztünk.

Hitkérdések, hitválaszok – Alapvető tudnivalókkal szolgál Joób Olivér kötete

„Ilyen egyszerűen tanítsa reá a családfő a házanépét” – vezeti be Martin Luther doktor Kis kátéját, amelyet nem csupán lelkészek, hitoktatók, hanem a családfők számára is írt. Mint biztos alapot, kereszténységünk alapvető tanítását adta közre 1529-ben. Vagyis már Luther is arra törekedett, hogy rövid, világos és egyszerű formában írja le a tanítás summáját.

Megjelent a Keresztyén Igazság 2015. 3. száma

Budapest – Megjelent a Keresztyén Igazság 2015. 3. száma. Az Ordass Lajos Alapítvány negyedévi folyóiratának legújabb információiból válogattunk.

Megjelent Joób Olivér Válasz – theologia minima című könyve

Budapest – Az Ordass Lajos Alapítvány gondozásában megjelent Joób Olivér Válasz – theologia minima című könyve. A szerző konfirmációs oktatásra ajánlja munkáját, de nem csak gyerekeknek, hanem felnőttoktatáshoz is.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Ordass Lajos Alapítvány csatornájára