integráció

Perzsa menü a szeretetotthonban?!

Budapest – Az Evangélikus Diakónia Integrációs Szolgálatának diákönkéntesei Nagy Anna vezetésével a Bolla Árpád Evangélikus Szeretetotthonban töltöttek egy kellemes péntek délutánt. Mindig ünnep, ha fiatalok látogatnak az idősotthonba, ez az alkalom azonban még ennél is különlegesebbnek ígérkezett.

A romák integrációjáról és az egyházak szerepéről rendeztek konferenciát Budapesten

Budapest – A romák magyarországi integrációja – Az egyházak szerepe címmel rendeztek konferenciát az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetemen 2018. február 20-án. Az eseményen részt vett Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Székely János szombathelyi megyés püspök, valamint Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök is.

Törvényjavaslat az egyházi és nemzetiségi oktatás minőségének biztosításáért

Budapest – A kormány a meglévő biztosítékok mellett további garanciákat vállal az egyházi és nemzetiségi oktatás hozzáférhetőségének és minőségének biztosítására egy kedden benyújtott törvénymódosító javaslatban – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-t.

Asszimiláció vagy integráció – Tisztázzuk a fogalmakat

Sokfelé vitatkoznak a csador vagy újabban a burkini viselése miatt. Sok a félreértés és inkább a feladatainkra kellene összpontosítanunk.

„A félelem jogos, a gyűlölet ellen küzdeni kell” – Interjú Balog Zoltánnal

Budapest – „Magyarországnak nagyon komoly integrációs képességei vannak. De az integrációnak megvannak a szabályai és a korlátai” – mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az evangelikus.hu-nak adott interjúban. A református lelkész-miniszter kvótanépszavazásról, keresztényüldözés elleni államtitkárságról, integrációról, valamint állam és egyház viszonyáról is beszélt.

Ünnepeljük együtt a közös európai értékeket!

Genf – Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) felhívással fordult tagegyházaihoz arra buzdítva őket, hogy az Európai Unió és az Európa Tanács által meghirdetett Európa-nap alkalmával, május 5. és 9. között emlékezzenek meg az integrációt, emberi jogokat és demokráciát magukba foglaló közös értékeikről.

Integráció Európában: lehet? nem lehet?

Kamaszkorunkban a virág szirmain számolgattuk: szeret?, nem szeret? Felnőttként a társadalmi problémák megoldásairól töprengünk: lehet?, nem lehet? A szilveszteri németországi események vajon csak az integráció lehetetlenségét mutatják meg, vagy azt, hogy másképp is lehetne?

Egy hallatlan piknik az egészségért

Szarvas – III. Egészség és Integrációs nap volt augusztus 2-án Szarvason.

Fókuszban az integráció – Szakmai napot szerveztek evangélikus intézményekben tanító pedagógusok számára a pestszentlőrinci Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskolában

Budapest – „Különleges bánásmódot igénylő gyermek” – 2014. február 27-én ezzel a címmel szerveztek szakmai napot evangélikus intézményekben tanító pedagógusok számára a pestszentlőrinci Sztehlo Gábor Evangélikus Általános Iskolában. A téma nagyon aktuális, hiszen változó világunkban egyre több gyermek szorul speciális segítségre, hogy lépést tudjon tartani kortársaival. A konferencia helyszíne pedig nem véletlenül lett a Sztehlo-iskola, ugyanis az intézményben évek óta nagy tapasztalattal rendelkező gyógypedagógusok és fejlesztő szakemberek segítik a tanulók integrációját és a tanárok inkluzív munkáját. Szöveg: Győri Katalin Dorottya

Négy soproni iskola közös projektje zárult le

Sopron – 2013. december 17-én zárult le a sajátos nevelési igényű gyerekek integrációjáért indított projekt, amelyben négy soproni iskola vett részt. A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, a Hunyadi János Óvoda és Általános Iskola, valamint a Tóth Antal Egységes Módszertani Intézmény diákjai és pedagógusai vettek részt a különleges közös munkában. Forrás: Corvinus Rádió
Feliratkozás RSS - integráció csatornájára