Lepramisszió

Visszaadni a betegek méltóságát

A „negyedik világ nyomorultjainak” nevezte Kalkuttai Teréz anya azokat, akiket alultápláltságuk, szegénységük, a tiszta környezet hiánya miatt a lepra – egyéb betegségek mellett – a leginkább veszélyeztet. A leprabetegség az emberiség egyik legrégibb, ma is létező problémája. Minden évben január utolsó vasárnapja a lepramisszió világnapja. Ennek alkalmából kértük beszélgetésre dr. Blázy Árpádnét, a Nemzetközi Lepramisszió magyarországi szervezetének evangélikus részről delegált kurátorát, a Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség másodlelkészét.

45 éves a Lepramisszió magyarországi szolgálata – Információk a világnapról

Budapest – 1974-ben csodával határos módon indult el a Lepramisszió magyarországi szolgálata. Egy évtizedek óta nem látott belga misszionárius barátja látogatta meg az akkor már 72 éves Dobos Károly egykori fasori, majd pesthidegkúti református lelkipásztort, aki beszélt neki a leprabetegek közötti misszióról.

A leprások világnapja alkalmából központi ünnepséget tartottak

Budapest – A leprások világnapja központi ünnepségét a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség templomában tartotta 2018. január 28-án a Lepramisszió munkatársainak és támogatóinak közössége. Felemelő érzés volt, ahogy a templomot megtöltötték az ország különböző részéről és a környékről érkezett munkatársak, támogatók és érdeklődők.

Tavaszi munkatársi napot tartott a Lepramisszió

Budapest – A Lepramisszió munkatársainak tavaszi budapesti csendesnapját egy májusi szombat délelőttön tartottuk a városmajori plébánia előadótermében. Az ismereteket és lelki feltöltődést jelentő összejövetel fő témája az „áldozat” volt.

Imádságban született misszió

Budapest – „A Lepramisszió csupa jó dologról adhat hírt: maga a gyógyítás is nagy-nagy öröm, emberek élete teljesen rendeződik, csupa sikertörténet. Éppen azért fontos minden kicsi segítség, mert óriási változásokat visz végbe” – fogalmazott a reformatus.hu kérdésére Riskóné Fazekas Márta, a misszió igazgatója. Január utolsó vasárnapja a leprások világnapja. Ennek apropóján ismerkedünk meg egy kicsit részletesebben a magyarországi Lepramisszió munkájával, aktuális tevékenységeivel.

A Lepramisszió köszönetet mond a nepáli földrengést segítőknek

Budapest – Nepál – A Nemzetközi Lepramisszió tagországaiban gyűjtött segítségből a Nepáli Lepramisszió közvetlenül vagy közvetve több, mint 18 000 emberen segített a 2 és fél hónappal ezelőtti hatalmas földrengés áldozatai közül.

Segélykérés a nepáli Anandaban lepramissziós kórház javára

Budapest – Sukhet – A Lepramisszió, mint a Nemzetközi Lepramisszió (The Leprosy Mission International) magyarországi tagszervezete, kéréssel és felhívással fordul a magyar lakossághoz a Katmandu fölötti Anandaban lepramissziós kórház érdekében. Ez az intézmény évtizedek óta áldásosan végzi hatalmas területre kiterjedően a leprabetegek gyógyítását, rehabilitálását. Ezen kívül leprológiai kutatóközpont is működik benne, továbbá referenciakórházként szerepel a nepáli egészségügy számára.

Kína leprás arca – EKME-est az Üllői úton

Budapest – Az idén negyvenéves jubileumát ünneplő magyar Lepramisszió igazgatója, Riskóné Fazekas Márta református lelkész volt 2014. május 19-én az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) estjének vendége.

„…betegeket gyógyítsatok, leprásokat tisztítsatok…” – 40 éves a Magyarországi Lepramisszió – Fotókkal! Videóval!

Budapest – 2014. április 6-án a Skót Misszió Vörösmarty utcai templomában népes gyülekezet gyűlt össze, hogy megtartsák a 40 éves Magyarországi Lepramisszió ünnepét, melyen a Nemzetközi Lepramisszió vezetői és több tagország igazgatója is jelen volt. Köszöntést mondtak a hazai egyházak püspökei és kiosztották a misszió által meghirdetett rajzpályázat nyerteseinek díjait is. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus, Horváth-Bolla Zsuzsanna

Gyermekrajz pályázatot hirdet a Lepramisszió

Budapest – A Nemzetközi Lepramisszió 140 éves, és a magyar Lepramisszió 40 éves évfordulója alkalmából germekeknek rajzpályázatot hirdetnek. A kiírás szövegét az alábbiakban olvashatják.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Lepramisszió csatornájára