Balatonfüred

Ökumenikus imát tartottak a füredi keresztnél

Balatonfüred – Ökumenikus imával áldotta meg, illetve szentelte meg Bátki Dávid Géza református lelkész, Gabnai Sándor evangélikus lelkész és dr. Fodor János római katolikus plébános Balatonfüreden, a Tamás-hegyen a keresztet az elmúlt hétvégén, ahonnan páratlan panoráma nyílik a Balatonra, a városra.

Egy hajóban evezünk – Ökumenikus istentiszteletet tartottak a Balatonon

Balatonfüred – Egy hajóban evezünk mottóval szerveztek ökumenikus istentiszteletet a Balatonon. Balatonfüredi, balatonarácsi, tihanyi katolikusok, reformátusok és evangélikusok, valamint távolabbról érkezettek közösen énekeltek, imádkoztak, hallgattak igét.

Adventi koncertet adtak egy beteg balatonfüredi kisfiúért

Balatonfüred – Az „üvegcsontú”, balatonfüredi, három és fél éves Zsombok Lacika gyógykezelésére ajánlották fel a Bem-emlékkórus adventi koncertjének bevételét a hétvégén. A család a kisfiúval együtt, a felajánláson meghatódva részt vett a balatonfüredi evangélikus templomban rendezett koncerten.

Nemzetközi diákcsoport a Zsidó Kiválóságok Házában

Balatonfüred – Európa mi vagyunk. Európa az, amivé tesszük! Ez a jelmondata annak a kezdeményezésnek, amelyet a német ASF – Engesztelési Békemozgalom nevű szervezet hirdetett meg azért, hogy közelebb hozza egymáshoz a különböző nemzetiségű, kulturális hátterű, történelmi örökséget hordozó társadalmi csoportokat. Az alapítvány az evangélikus egyház keretei között jött létre, alapítóit a német nemzetiszocializmus bűntetteivel való szembenézés motiválta.

Balatonfüredre érkezett az Evangélikus képeskönyv

Balatonfüred – Megérkezett Balatonfüredre a két méternél is magasabb Evangélikus képeskönyv. A tizenkét oldalas, rendhagyó köztéri installáció az evangélikus egyház történetét és jelenét, valamint a reformáció Magyarországra gyakorolt hatását mutatja be.

Borünnep a közös gondolkodásért

Balatonfüred – Borkóstolókkal, szakmai előadásokkal és kulturális programokkal kezdték az évet Balatonfüred hagyományos Vince-napi borünnepén.

Botrány Balatonfüreden: rátámadt és bottal ütötte a lelkészt

Balatonfüred – Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt az agresszív férfit, aki súlyosan bántalmazta a nemrég nyugdíjba vonult Riczinger József evangélikus lelkészt. A súlyos bűncselekmény a múlt hét közepén történt az esti órákban Balatonfüreden. Az 57 éves S. Gy. P. sétabottal a kézében tért be az evangélikus templom udvarába, ahol – még nem tudni miért – rátámadt a nyugalmazott lelkészre – írta a veol.hu.

Beiktatták az új balatonfüredi evangélikus lelkészt

Balatonfüred – Olyan Istenünk van, aki megszólítható. Őt szeretném közel hozni hozzátok – mondta Gabnai Sándor, a Balatonfüred-Dörgicsei Társult Evangélikus Egyházközség beiktatott lelkésze.

Dicső múlt — majd településrombolás – A Balaton-felvidék egyik gyöngyszemén, Dörgicsén jártunk

Dörgicse – Nem sok város mondhatja el magáról, hogy egyszerre három Árpád-kori templomromja és ugyanannyi evangélikus temploma van. Egy kétszázötven fős kis település a Balatontól mindössze négy kilométerre mindezt magáénak tudhatja. A festői környezetben lévő Dörgicsén nemcsak az evangélikus közösség múltját ismertük meg, hanem az is kiderült, hogyan jött létre a balatonfüredi lutheránus gyülekezet.

Örülök, hogy evangélikus vagyok, mert itt megkapom a lelki békét

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. A reformáció 500. évében ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Balatonfüred csatornájára