betlehemes

„Üdvözítő született ma nektek” (Lk 2,11) – Betlehemes karácsonyi ünnepség volt Fancsalon

Fancsal – Ökumenikus karácsonyi ünnepséget tartottak Fancsalon 2019. 12. 22-én, advent 4. vasárnapján. Az ünnepség keretében felszentelték és megáldották a falu által közösen készített betlehemet. Az alkalmon együtt szolgált Mata András Ferenc forrói római katolikus plébános, Blaner András Zsolt református lelkipásztor és Kiss Máté fancsali evangélikus lelkipásztor. A faluból sokan eljöttek az ünnepségre, ahol a szentelés, áldás és áhítat után, a helyi gyerekek is szerepeltek műsorral.

Hittanos gyerekek járták betlehemessel a falvakat – Dolgozott a Mikulásgyár is

Nemescsó – Az idei esztendőben immár tizenhatodik alkalommal járták végig a hittanos gyerekek betlehemessel a falvakat. A szolgálatért mindenütt szaloncukrot, csokoládét és gyümölcsöt kaptak.

Közös betlehemes Móron

Mór – A Pusztavám–Móri Evangélikus Egyházközség a 2016. évben sikeresen pályázott a Gyülekezeti és Missziói Osztály Betlehemes pályázatán. Ennek révén kézzel készített bábokat kaptak, melyek Jézus születéstörténetének szereplőit jelenítik meg.

„Ettől lesz igazán advent az advent” – Közösséget formáló adventi alkalmak a Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében

„Kezdeményezéseink célja a lelkészek, gyülekezetek segítésén túl a misszió” – fogalmaz Németh Zoltán osztályvezető. Adventi estékkel és betlehemesek állításával is segíti a gyülekezeteket az Országos Iroda.

Kültéri betlehemes állítása, adventi sorozat, valamint úrvacsorai készletek – Adventi pillanatok 2015-ben is

Budapest – Kültéri betlehemes állítása, adventi sorozat, valamint úrvacsorai készletek – A Gyülekezeti és Missziói Osztály az adventi időszakban idén is kiemelten segíti a kistelepülések evangélikusságát.

Nagyszabású betlehemkiállítás nyílik a Néprajzi Múzeumban

Budapest – Több mint százéves tárgyak, archív fotókon megelevenedő népszokások, a restaurálási munka kulisszatitkai, betlehem- és kultúratörténet, a magyar népi mellett olasz, francia, guatemalai és más, távoli népektől származó betlehemek lesznek láthatók a december 4-én nyíló kiállításon.

Szabad-e bejönni ide betlehemmel? – Telt-házas Kaláka koncert Kelenföldön

Budapest – 2014. december 23-án a Kaláka együttes karácsonyi koncertet adott a kelenföldi evangélikus templomban.

Adventi látásvizsgálat – Ideiglenesen elbúcsúztak az Üllői 24-től az Országos Iroda munkatársai

Budapest – 2014. december 19-én adventi istentiszteletet tartottak a józsefvárosi evangélikus templomban az Országos Iroda dolgozói számára. Az alkalmon Szemerei János püspök hirdette Isten Igéjét, aki Isten gondviselő szeretetének látására hívta fel a gyülekezet figyelmét. A munkatársak nem csak a karácsonyi ünnepre hangolódtak rá, hanem az istentisztelet után a tanácsteremben – ideiglenesen – el is búcsúztak a felújítás előtt álló irodaépülettől.

A torzó kisded

Szentendre – Akit a Szentendre belvárosában sétálók néhány napja még kisdedként láttak gondosan bepólyálva édesanyjának, Máriának ölelésében, térdüket meghajtó királyokkal körülvéve, jámbor jószágok társaságában, az a kisded most mezítelen megtöretett testű torzóként fekszik a kivilágított jászol ridegében. Karácsony utáni vasárnap (Szent család vasárnap), 2013. december 29-re virradó hajnalra brutalitás áldozata lett ugyanis a szentendrei evangélikus templom oldalához állított nagy betlehemes több figurája. Szöveg: Horváth-Hegyi Olivér

Betlehemest adtak elő a gerendási általános iskolások

Gerendás – Gerendáson, a Művelődési Házban 2012.12.12 - én délután 3 órakor a helyi általános iskola alsó tagozatos tanulói betlehemes előadásukkal örvendeztették meg a helybéliek szívét. Az ünnepi műsort Horváthné Mile Erika tanárnő tanította be. Segítségére voltak Gergelyné Gajdács Gabriella, Téren Lászlóné és Zsóriné Hocz Anikó tanárnők is. Fotó: Liptákné Gajdács Mária
Feliratkozás RSS - betlehemes csatornájára