Nagy László

30 éve láthatók egyházi műsorok a Magyar Televízióban – A szerkesztő emlékei

A rendszerváltozás új lehetőségeket jelentett a gondolkodásban, a képernyőn és az írott sajtóban való megjelenésben, egyáltalán mindabban, amit kommunikációnak nevezhetünk. Visszaemlékezve ezekre az időkre határozottan idézhetők fel azok az események, amelyek akkor talán lényegtelen, ma viszont annál fontosabb gondolatok, találkozások, beszélgetések, melyek alakították, formálták, valamiképpen meghatározták az elkövetkező 30 évet.

Tájékoztatót tartottak a 2019-ben a rádióban és tévében szolgáló lelkészek számára

Budapest – 2019. január 15-én az Északi Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatala adott otthont a rádióban és tévében szolgáló lelkészek számára szervezett felkészítő alkalomnak. Szemerei János püspök áhítata és gondolatai nyitották meg a megbeszélést.

Szolnokról közvetítették az ünnepi istentiszteletet

Szolnok – A szolnoki evangélikus templomból közvetítette 2017. december 25-én a ­Kossuth Rádió a karácsonyi ­ünnepi istentiszteletet, melyen ­Győri Péter Benjámin evangélikus lelkész-esperes hirdetett igét.

Egyszerre két gyülekezethez beszélni

Budapest – Gyorstalpaló kommunikációs tréningen látta vendégül Fabiny Tamás, médiamunkáért felelős püspökünk azokat a lelkészeket, akik idén rádióban, illetve televízióban közvetített istentiszteletet tartanak. A közmédia minden évben lehetőséget teremt arra, hogy egyházunk egy-egy jeles napon így is megmutathassa magát, s közös érdekünk, hogy ezeken az alkalmakon a lehető legjobb, de mindenkor valós arcunkat mutassuk meg a nagyvilágnak.

Huszonöt éve láthatók egyházi műsorok a Magyar Televízióban – Negyedik (befejező) rész – A szerkesztő emlékei

Amikor átgondoltam, hogy miről is írjak visszaemlékezésem utolsó részében, akkor éreztem meg igazán, hogy még rengeteg dologról kellene szólnom.

Huszonöt éve láthatók egyházi műsorok a Magyar Televízióban – Második rész – A szerkesztő emlékei

Visszaemlékezéseimet nem műsoraink dokumentálásának szánom, hiszen csupán azokat az emlékeket vetem papírra, melyek mind a mai napig élénken élnek bennem, kapcsolódva egy-egy találkozáshoz. Lehet, hogy első olvasásra jelentéktelennek tűnnek, de bennem felidézik a negyedszázada forgatott műsorok hangulatát.

Huszonöt éve láthatók egyházi műsorok a Magyar Televízióban – Első rész

A rendszerváltozás új lehetőségeket jelentett a gondolkodásban, a képernyőn és az írottsajtóban való megjelenésben, egyáltalán mindabban, amit kommunikációnak nevezhetünk. Visszaemlékezve ezekre az időkre, határozottan idézhetők fel azok az események, akkor talán lényegtelennek, ma annál fontosabbnak tűnő gondolatok, találkozások, beszélgetések, melyek alakították, valamiképpen meghatározták az elkövetkező negyedszázadot.

Nagy László: Adjon az Isten

Nagy László Kossuth-díjas költő, műfordító, a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja munkásságának számos alkotása a transzcendenciával foglalkozott. Újévi köszöntésként egyik líráját tesszük közzé. Szöveg: Nagy László, kép: Anna Margit: Öböl
Feliratkozás RSS - Nagy László csatornájára