Becket Tamás

„A kereszténységet elvető nemzet pusztulásra van ítélve!”

Esztergom – Egy ország anyagi gazdagsága nagyon fontos, de ha lelkileg kiüresedik, ha a kereszténységet elveti, akkor előbb-utóbb az a nemzet, az az ország pusztulásra van ítélve – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára szombaton Esztergomban, a 25. Becket Szent Tamás-emléknapon tartott előadásában. Az evangélikus egyház részéről a helyi gyülekezet lelkésznője, Klimentné Ferenczy Andrea volt jelen az alkalmon.

Becket Szent Tamásra emlékeztek Esztergomban – Trócsányi: a kereszténység értékeit el nem ismerni súlyos hiba

Esztergom – 2015. január 5-én Becket Tamásra emlékeztek Esztergomban, előadást tartott az emlékülésen többek között Kiss-Rigó László katolikus püspök, dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter, Soltész Miklós, valamint a helyi polgármester asszony, Romanek Etelka. Az emlékülés előtt a Szent Tamás hegyen lévő kápolna előtt idézte fel az ökumenikus közösség Becket Tamás életútját, majd közösen imádkoztak az európai kereszténységért. Az alkalmon Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus lelkésznő képviselte egyházunkat.

Becket Tamás emléknapot tartottak Esztergomban – Balog Zoltán: Európa indentitásválságban van

Esztergom – Az emberi erőforrások minisztere szerint Európa indentitásválságban van, az értékalapot nélkülöző tolerancia került középpontba, az egyéni értékek nem adódnak össze, „nem lesz belőlük előrevivő központi erő". Balog Zoltán erről vasárnap Esztergomban beszélt, ahol Becket Szent Tamás emléknapot tartottak. Az evangélikus egyház részéről Klimentné Ferenczy Andrea vett részt az ökumenikus alkalmon. Forrás: MTI, fotó: Máthé Zoltán
Feliratkozás RSS - Becket Tamás csatornájára