Szélrózsa

Nem szégyen, de hasznos

Az országos evangélikus ifjúsági találkozó huszonkét éves történetében idén rendeznek először futóversenyt. A július 28-án, szombaton fél tizenegykor kezdődő esemény egyik szervező ötletgazdája, Macher Tünde maratonfutó számolt be a szervezésről, a futás öröméről és arról, hogy milyen Szélrózsa-élményekben volt része.

Sajtótájékoztatót tartottak a Szélrózsáról

Bük – 2018. július 10-én 10 órakor a Facebookon élő közvetítés indult arról a sajtótájékoztatóról, amelyben a Szélrózsa szervezői mondták el a tudnivalókat a találkozóról.

Van esélyegyenlőség az egyházban? – Kötőszó a Szélrózsán

A Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó olyan fesztivál, ahol evangélikus fiatalok találkozhatnak egymással, de valójában nem csak az evangélikusok és nem csak a fiatalok! Idén Bükön rendezik meg a Szélrózsát július 25. és 29. között. Mi, a Kötőszó szerkesztősége régóta gondolkodunk azon, hogyan lehetne felületünket az online jelenléten túl személyes párbeszéd terévé is tenni, és a Szélrózsa tökéletes helyszínt és lehetőséget biztosít ehhez. Ezért született meg az Élőszó, a Kötőszó beszélgetéssorozata, melyen az esélyegyenlőség témáját járjuk körbe. Három nap – három beszélgetés.

Legyünk még többen! – Regisztrálj a Szélrózsára

Hatalmas örömhír, hogy több mint ezren regisztráltak a július 25-től kezdődő Szélrózsa találkozóra. Ez óriási szám, minden várakozásunkat felülmúlta, de szeretnénk, ha még többen lennénk a találkozón, szeretnénk, ha mindenki, aki el kíván jönni Bükre, meg is tudja szerezni kedvezményes belépőjét, ezért úgy döntöttünk, meghosszabbítjuk az online regisztrációs lehetőséget egy héttel!

Heti háló #40

„Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz." (Zsid 13,8) Isten igéjével hangolódjunk a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozóra.

Regisztrálj MOST a Szélrózsára!

Bük – A tervek szerint 2018. július 2-án, hétfőn zárul a 12. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozóra (2018. július 25–29.) való előregisztráció lehetősége. Kérünk mindenkit, hogy ezt az időpontot ne feledje, és minél hamarabb regisztráljon a Bükön megrendezésre kerülő találkozóra, hiszen már csak kevesebb, mint egy hét maradt! Aki időben jelentkezik, meglepetésajándékkal várják!

Hangolódó #99 | Dalok a Szélrózsákról

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat, és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat Mesterházy Balázs evangélikus lelkész, egykori Szélrózsa Atya készítette a korábbi Szélrózsák fellépőinek dalaiból válogatva.

Értéktelen érték

Ezerszer olvastam már Simon Péter „mégis”-történetét, de sosem gondoltam bele, mit is hagy hátra Péter a Jézussal való találkozás napján.

Aki a Szélrózsa hatására lett óvónő

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Szélrózsa találkozó: Már több mint 700-an regisztráltak

Budapest – Bük – Az elmúlt hetekben felgyorsult a Szélrózsára regisztrálók száma, így örömmel adjuk hírül, hogy már 700-an regisztráltak a büki találkozóra. Különösen is boldogok vagyunk, hogy nemcsak nagyvárosokból, de kis falvakból, szórványgyülekezetekből is nagy számú regisztrálót fogadhatunk. Nagyon fontos értéke a Szélrózsának, hogy a találkozó által megélhetjük az evangélikusságban rejlő erőt. Ezt kínáljuk az idei évben is nektek, legyetek bármely gyülekezet tagjai – írták a SzélrózsaTalálkozó.hu oldalon.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szélrózsa csatornájára