Szélrózsa

Képernyőn innen és túl ültek össze a Szélrózsa-szervezők

Budapest – Az országban kialakult vészhelyzet nyomán különleges módon tartotta meg a már hagyománnyá vált tavaszi munkatársi hétvégéjét a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó szervezőcsapata 2020. március 14-én, a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodáján.

Semmi pánik! – Orosházán tartották a Szélrózsa-előtalálkozót – Frissítve videókkal!

Orosháza – Mintegy kétszáz résztvevő gyűlt össze 2020. február 29-én az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium épületében, hogy egy ifjúsági nap keretében hangolódjon a július közepén Gyulán megrendezésre kerülő 13. Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozóra. Az előtalálkozó a Semmi pánik! – Bizalom Istenben a krízisek és kihívások idején címet kapta.

Bejárták a Szélrózsa helyszínét a munkaágvezetők

Gyula – Munkaágvezető hétvégét tartott a Szélrózsa szervező csapata november 8. és 9. között Gyulán, ahol a csapatépítés és az ismerkedés mellett fontos döntések születtek. A résztvevők bejárták a 2020-as találkozó helyszínét is.

Minden, amit a Szélrózsa új mottójáról tudni akarsz!

Interjú készült Interjú Molnár Lillával a 2020-as gyulai Szélrózsa mottójáról, amely így hangzik: „Nem a félelem lelkét kaptuk” (2Tim 1,7).

Újra fedélzeten a Szélrózsa-tízek

Budapest – Első alkalommal ült össze a 2020-as év országos evangélikus ifjúsági találkozójának főszervező csapata, a Szélrózsa-tízek. A Magyarországi Evangélikus Egyház budapesti Üllői úti Országos Irodájában február 13-án tartott megbeszélést az esemény koordinátorai – Szeli Noémi, az országos iroda gyülekezeti és missziói osztályának referense és Homoki Pál soltvadkerti evangélikus lelkész, „Szélrózsa-atya” – vezették.

Minden szinten pozitívan zárt az idei Szélrózsa!

Budapest – 2018. október 29-én tartotta kiértékelő, egyben lezáró együttlétét a Szélrózsa presbitériuma. Délután a kör kinyílt: a munkaágvezetők is meghívást kaptak az alkalomra, ahol közösen ünnepelhették a büki Szélrózsa sikerét, és megoszthatták egymással tapasztalataikat, jövőbeli terveiket, javaslataikat.

Mivel kezdődik az evangélium?

„Több jel utal arra, hogy Jézus eredetileg azt gondolta, tanításával, példájával meg tudja győzni az embereket. Volt erre esélye? Ha nem, bennünket hogyan győz meg?” Sokak érdeklődését keltették fel ezek a sorok az idén júliusi Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó programfüzetében.

Felelős értékelők

A Szélrózsa ifjúsági találkozók – hál’ Istennek – nem bővelkednek protokolláris formaságokban. A rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitóitól eltekintve egyházunk lelkészi és világi vezetői ritkán kapnak megkülönböztetett figyelmet. Az általuk tartott előadásokra, avagy a részvételükkel (is) zajló programokra Bükön sem voltak feltétlenül többen kíváncsiak, mint bármi másra. Respektet inkább épp az táplált irántuk sokakban, hogy közönségként is jelen tudtak lenni rendezvényeken. Többen közülük kezdettől végig résztvevői voltak a Szélrózsa kötetlen közösségének: közvetlenül megszólíthatók – közvetlenül megszólítók. Három egyházvezetőt mi is megszólítottunk, tudván, hogy néhány szavas értékelő véleményük mindazonáltal a Szélrózsa jövőjére is hatással lehet.

Személyes üzenetek Bükről

Képtelenség lenne átfogó képet adni a büki Szélrózsa találkozó négy napjáról, hadd meséljek csak elejtett hangulatokról, gondolatokról, hátha bennük lesz a teljesség íze is…

A mégis mint kötőszó – A találkozás mottójának jelentéshálója

Az idei Szélrózsa találkozónak látszólag nem túl szerencsés, a külvilág számára teljesen érthetetlen mottót választottak: „Mégis!” Se alany, se állítmány, se valami kapaszkodó, valami (meg)határozó szó, csak egy kötőszó. A táborba vezető útjelző táblákon, a nagyszínpad mögötti óriás transzparensen, a sátrak bemutatkozó tábláján, füzetlapokra nyomtatva, pólókra nyomva… Mégis, miről van szó?

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szélrózsa csatornájára