reform

A protestáns egyház digitális kongresszuson vitatja meg a változásokat

Hannover – A protestáns tartományi egyházak dolgozói az egyház jövőjét döntően pozitívan látják, 70 százalékuk optimistán tekint a következő évekre. A szeptember 18-án megtartott úgynevezett jövőfórumon 20 tartományi egyházból 500 delegált vett részt, hogy megvitassák a változtatási javaslatokat és az új perspektívákat.

Konferenciát tartottak a készülő új énekeskönyvről Észtországban

Tartu – Egy énekeskönyv egészséges élettartama 30–50 év, így minden generáció számára adott a lehetőség, hogy új gyűjteményt állíthasson össze, megjelenítve saját értékrendjét és tudományos eredményeit. Az Észtországi Evangélikus Egyház számára most érkezett el az idő – erről a munkáról számoltak be az október 26–27. között Tartuban rendezett szakmai konferencián.

„A reform sokszor nehéz az emberek számára” – Interjú Olav Gading püspökhelyettessel a norvég liturgiai reformról

Budapest – Olav Gading püspökhelyettes a norvég Møre Egyházkerület küldötteként Magyarországon tárgyalt a Norvég- és a Magyarországi Evangélikus Egyház kapcsolatainak szorosabbra fonásáról. A norvég liturgiai reformról espereseink előtt Budapesten tartott előadása után szólaltatta meg őt az evangelikus.hu. A norvég liturgiai reform pozitív és negatív hatásait elemeztük és közben a magyarországi liturgiai változások is szóba kerültek.

A tervek szerint az evangélikus médiumok közös szervezeti egységben fognak működni – Hol tart az egy éve elindult reformfolyamat?

Budapest – A 2012. novembere után új tagokkal újjászerveződött sajtóbizottság célul tűzte ki a Magyarországi Evangélikus Egyház kommunikációjának megreformálását, hiszen a felgyorsult információáramlás korában tarthatatlan egyházunk jelenlegi kommunikációs tevékenysége. Az azóta eltelt év előrelépéseit és határozatait foglaljuk össze cikkünkben. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - reform csatornájára