Keresztyén Ifjúsági Egyesület

Hogyan tudja segíteni a KIE az egyházak ifjúsági munkáját?

Budapest – A napokban választották meg Gregersen-Labossa György evangélikus lelkészt a Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) elnökévé, akivel az egyesület jelenlegi helyzetéről, szolgálatáról beszélgettünk. Szóba kerültek korábbi kárpótlási ügye is, és tisztáztuk azt is, kié is volt tulajdonképpen az Ódry Színpad, amelyet nemrégiben felröppent hírek szerint a Magyarországi Református Egyház kaphat meg.

Evangélikus lelkész lett a KIE új elnöke

Budapest – A KIE (Keresztyén Ifjúsági Egyesület) tisztújító küldöttgyűlést tartott 2021. január 16-án. A küldöttek támogató szavazatai alapján megújult az országos választmány, melynek elnöksége: Gregersen-Labossa György evangélikus lelkipásztor (elnök), Buzás Erzsébet Zsófia (alelnök).

Először szerveztek a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség fiataljai biciklis túrát

Szombathely – Először szerveztek a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség fiataljai biciklis túrát, nyolcan tekerték körbe a Balatont. A szombathelyi ifjúsági munka a Keresztyén Ifjúsági Egyesület égisze alatt zajlik.

Kikapcsolódás és közösségformálás – KIE-képzés a balatongyöröki Sóvárban

Szombathely – Balatongyörök – A szombathelyi TenSing csoport 9–11. osztályos tagjai az elmúlt hétvégén részt vettek a Balatongyörökön megtartott KIE-képzésen (YMCA).

Mi a fenét csináljunk?

Életet, hitet, egyházat Isten jelenléte, élő és ható igéje teremt és tart meg. Ez az egyházi ifjúsági munka titka, lényege is. A kilencvenes évek elején (is) láttam Istent dolgozni az ifjúság körében. A rendszerváltás utáni években szerveztük a konferenciákat, képzéseket. Évente négy munkatársképző tanfolyam mellett tartottunk hétvégi tanfolyamokat speciális szolgálatokról, mint például a színjátszás, kézművesség, sport, média. A programoknak része volt az ének és zene tanítása, a fotózás, filmezés, missziói munka, közösségszervezés. Kiadtunk énekeskönyvet, játék- és színdarabgyűjteményt. Életre hívtuk és szerkesztettük a rendszerváltás utáni első keresztyén ifjúsági újságot, a Vezess!-t.

Hálaadás, emlékezés, örömünnep – Jubileumi ünnepséget tartott a KIE

Budapest – A Keresztény Ifjúsági Egyesület (KIE) székházában (ma Ódry színpad) kezdődött 2016. április 8-án az az ünnepségsorozat, melynek során a résztvevők az egyesület megalakulására, létére és 25 évvel ezelőtti újjászületésére emlékeztek. A gazdag rendezvénysorozat anyagát adjuk most közre.

„Megyünk oda, ahová az Isten küld minket!” – interjú Buzás Erzsébet KIE alelnökkel

Budapest – A rendszerváltás után a Keresztény Ifjúsági Egyesület is kereste a lehetőségeket az újjászerveződésre Magyarországon. 1990 nyarán egy ausztriai tábort hirdettek, ifjúsági munkatársak képzésére, ahová különösen a német nyelvgyakorlás miatt, én magam is jelentkeztem. A túljelentkezés akkora volt, hogy az ausztriai helyek gyorsan beteltek, egy másik B turnus „csak” Balatonfüredre jutott el. Én magam tehát ott kezdtem ismerkedni az ifjúsági munkatársképzés alapjaival, a KIE szervezetével és vezetőivel.

Az ünnepekre készülve – Ajándékgyártó műhely Szombathelyen

Szombathely – A közeledő ünnepek hozták lázba a szombathelyi ifjúság tagjait. Ajándékgyártó műhellyé alakult át a KIE-Pince. A fiatalok a Cipősdoboz akció elnevezésű programba bekapcsolódva, ifúsági óra keretében készítettek karácsonyi ajándékokat.

Szombat esti láz – másképp

Békéscsaba – A hétvége, a szombat este napjaink fiataljainak leginkább a szórakozást jelenti, de nem mindig a legpozitívabb értelemben. Alkohol, cigaretta és diszkó. Csak pár szó, ami elsőre eszünkbe juthat. Van azonban ellenpélda is. A Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) békéscsabai csoportjában immár hosszú évek óta létezik alternatív kikapcsolódási forma a középiskolások, illetve az egyetemisták, főiskolások számára, hiszen a KIE-klubban alkohol- és füstmentes szórakozásban lehet részük a betérőknek.

Rendszeres istentiszteletek indulnak a Sóvárban

Balatongyörök – 2014. január 12-én tartották meg az első nyilvános istentiszteletet Balatongyörökön, a Keresztyén Ifjúsági Egyesület ifjúsági konferencia központjában, a Sóvárban, Kuti Géza keszthelyi református esperes szolgálatával. Szöveg és fotó: Marton Tamás
Feliratkozás RSS - Keresztyén Ifjúsági Egyesület csatornájára