Keresztyén Ifjúsági Egyesület

Először szerveztek a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség fiataljai biciklis túrát

Szombathely – Először szerveztek a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség fiataljai biciklis túrát, nyolcan tekerték körbe a Balatont. A szombathelyi ifjúsági munka a Keresztyén Ifjúsági Egyesület égisze alatt zajlik.

Kikapcsolódás és közösségformálás – KIE-képzés a balatongyöröki Sóvárban

Szombathely – Balatongyörök – A szombathelyi TenSing csoport 9–11. osztályos tagjai az elmúlt hétvégén részt vettek a Balatongyörökön megtartott KIE-képzésen (YMCA).

Mi a fenét csináljunk?

Életet, hitet, egyházat Isten jelenléte, élő és ható igéje teremt és tart meg. Ez az egyházi ifjúsági munka titka, lényege is. A kilencvenes évek elején (is) láttam Istent dolgozni az ifjúság körében. A rendszerváltás utáni években szerveztük a konferenciákat, képzéseket. Évente négy munkatársképző tanfolyam mellett tartottunk hétvégi tanfolyamokat speciális szolgálatokról, mint például a színjátszás, kézművesség, sport, média. A programoknak része volt az ének és zene tanítása, a fotózás, filmezés, missziói munka, közösségszervezés. Kiadtunk énekeskönyvet, játék- és színdarabgyűjteményt. Életre hívtuk és szerkesztettük a rendszerváltás utáni első keresztyén ifjúsági újságot, a Vezess!-t.

Hálaadás, emlékezés, örömünnep – Jubileumi ünnepséget tartott a KIE

Budapest – A Keresztény Ifjúsági Egyesület (KIE) székházában (ma Ódry színpad) kezdődött 2016. április 8-án az az ünnepségsorozat, melynek során a résztvevők az egyesület megalakulására, létére és 25 évvel ezelőtti újjászületésére emlékeztek. A gazdag rendezvénysorozat anyagát adjuk most közre.

„Megyünk oda, ahová az Isten küld minket!” – interjú Buzás Erzsébet KIE alelnökkel

Budapest – A rendszerváltás után a Keresztény Ifjúsági Egyesület is kereste a lehetőségeket az újjászerveződésre Magyarországon. 1990 nyarán egy ausztriai tábort hirdettek, ifjúsági munkatársak képzésére, ahová különösen a német nyelvgyakorlás miatt, én magam is jelentkeztem. A túljelentkezés akkora volt, hogy az ausztriai helyek gyorsan beteltek, egy másik B turnus „csak” Balatonfüredre jutott el. Én magam tehát ott kezdtem ismerkedni az ifjúsági munkatársképzés alapjaival, a KIE szervezetével és vezetőivel.

Az ünnepekre készülve – Ajándékgyártó műhely Szombathelyen

Szombathely – A közeledő ünnepek hozták lázba a szombathelyi ifjúság tagjait. Ajándékgyártó műhellyé alakult át a KIE-Pince. A fiatalok a Cipősdoboz akció elnevezésű programba bekapcsolódva, ifúsági óra keretében készítettek karácsonyi ajándékokat.

Szombat esti láz – másképp

Békéscsaba – A hétvége, a szombat este napjaink fiataljainak leginkább a szórakozást jelenti, de nem mindig a legpozitívabb értelemben. Alkohol, cigaretta és diszkó. Csak pár szó, ami elsőre eszünkbe juthat. Van azonban ellenpélda is. A Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) békéscsabai csoportjában immár hosszú évek óta létezik alternatív kikapcsolódási forma a középiskolások, illetve az egyetemisták, főiskolások számára, hiszen a KIE-klubban alkohol- és füstmentes szórakozásban lehet részük a betérőknek.

Rendszeres istentiszteletek indulnak a Sóvárban

Balatongyörök – 2014. január 12-én tartották meg az első nyilvános istentiszteletet Balatongyörökön, a Keresztyén Ifjúsági Egyesület ifjúsági konferencia központjában, a Sóvárban, Kuti Géza keszthelyi református esperes szolgálatával. Szöveg és fotó: Marton Tamás
Feliratkozás RSS - Keresztyén Ifjúsági Egyesület csatornájára