taizé

Nyolcvanéves a taizéi közösség

Taizé – Roger Schütz református lelkész 1940. augusztus 20-án alapította a taizéi ökumenikus közösséget. A jeles évforduló kapcsán augusztus 18. és 20. között online programsorozattal emlékeztek az alapítóra és az eltelt nyolcvan esztendő fontos eseményeire.

„Bízhatunk a Szentlélek jelenlétében” – Alois testvér a wrocławi taizéi találkozón

Wroclaw – December 28-án kezdődött a Taizéi Közösség 42. európai találkozója, melyet Mindig úton, de nem gyökértelenül mottóval tartanak a lengyelországi Wrocławban. A találkozó közös esti imáinak végén az ökumenikus közösség vezetője, Alois testvér szól a jelenlévő fiatalokhoz.

Wroclawban megkezdődött a 42. európai taizéi ifjúsági találkozó

Varsó – Wroclaw – A világ hetven országából érkező több mint 20 ezer fiatal részvételével, közös imaesttel megkezdődött szombaton a taizéi ökumenikus vallási közösség 42. európai ifjúsági találkozója a nyugat-lengyelországi Wroclawban.

Taizé imaóra volt az evangélikus kápolnában

Szombathely – 2019. január 26-án az evangélikus kápolnában Taizé istentisztelettel folytatódott az ökumenikus imahét, amelynek keretében a keresztény egységért imádkoznak a hívek.

Megízlelni a közösséget – Taizéi találkozót tartottak Pannonhalmán

Pannonhalma – A Szent Márton-év keretében taizéi találkozót rendeztek 2016. szeptember 24-én, szombaton Pannonhalmán, amelyen részt vett a franciaországi taizéi közösség priorja, Alois testvér is hat szerzetestársával együtt. A találkozót a Szent Márton-év mottójának jegyében („Közösségben vagyunk”) a Pannonhalmi Főapátság, a taizéi közösség, a Nyugat-Dunántúli Evangélikus Egyházkerület, a Győri Egyházmegye, a Veszprémi Érsekség, valamint a Dunántúli Református Egyházkerület közösen szervezte.

Taizéi ifjúsági találkozóra várják az Észak-Dunántúli régió minden keresztény fiatalját

Pannonhalma – 2016. szeptember 24-én taizéi ifjúsági találkozóra várják az Észak-Dunántúli régió minden keresztény fiatalját a Pannonhalmi Főapátságba. A Szent Márton-év és a Reformáció Éve jegyében szervezett találkozón itt lesz a franciaországi taizéi közösség vezetője, Alois testvér hat szerzetestársával együtt.

Harmincezer fiatal vett részt a valenciai taizéi találkozón

Valencia – A Taizéi Közösség december 28. és január 1. között tartotta 38. nemzetközi találkozóját a spanyolországi Valenciában. A mintegy harmincezer fiatal részvételével lezajlott rendezvényt Alois testvér, a közösség elöljárója értékelte, és bejelentette: jövőre Rigába várják a fiatalokat.

Taizéi-liturgiával ünnepelték az idei első Tamás-misét

Budapest – Immár szokássá válik, hogy a januári Tamás-misét egy taizéi liturgiával ünneplik. „Sok-sok énekkel és imával, igeolvasással teli alkalomhoz kapcsolódó úrvacsorai közösségben fonódtunk össze, és hála Istennek, sok tehetséggel megáldott szolgálattevő járult hozzá ahhoz, hogy szép környezetben, bensőséges hangulatban, felszabadult éneklésben, áldott közösségben kezdjük a naptári évet” – írta szereksztőségünknek az egyik szervező, Darvas Anikó. Képes beszámoló!

Prága után idén Valenciában rendezik meg a taizéi találkozót

Prága – 2014. december 31-e estéjén Alois testvér bejelentette a Prágában összegyűlt fiataloknak, hogy a következő európai találkozónak egy olyan város ad otthont, ahol korábban még nem volt ilyen jellegű összejövetel: a spanyolországi Valencia – tájékoztatott a Taizéi Közösség sajtóközleményében.

Évkezdő Tamás misét tartottak a MEÖT székházában

Budapest – 2014. január 12-én este a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának székházában a Tamás mise szervezői évkezdő imádságot tartottak. Az alkalom különlegessége az volt, hogy a közösség meghívására András testvér, a taizéi közösség egyetlen magyar tagja is részt vett ezen. Fotó: facebook.com
Feliratkozás RSS - taizé csatornájára