Kálvin tér

Formatervezési díjat nyertek a Kálvin téri REFORM500 betonelemek

Budapest – Megosztott Magyar Formatervezési Díjat nyert a Szabó Levente és Polgárdi Ákos tervezésében és a VPI Betonmanufaktúra gyártásában megvalósult REFORM500 címűköztéri installációs projekt vizuális kommunikáció kategóriában.

Talp alá való reformáció

Budapest – Jó ideje koptatják már a főváros járókelői a Kálvin tér díszburkolatába beillesztett, a reformáció ötszázadik jubileuma alkalmából készített köztéri installációt, ám az attrakció hivatalos avatására csak 2017. május 15-én került sor. A térburkolatba illesztett, reformátoroktól és kortárs irodalmároktól származó idézeteket tartalmazó köveket a reformáció emlékévének végeztével örökbe befogadhatják a Kárpát-medence protestáns közösségei.

Városképbe ágyazott reformációs örökség

Budapest – Megszületett a nyertes pályamunka a Reformáció 500. évfordulójának köztéri installáció pályázatára. Szabó Levente és csapata, a Hetedik Műterem Kft. nyerte a Reformáció Emlékbizottság alkotói pályázatát. Installációjuk úgy őrzi a reformáció emlékét, hogy közben tökéletesen illeszkedik a városképbe.

Missziói felhívás ma: „Beszéljétek el dicsőségét a nemzeteknek…” (Zsolt 96,3)

Budapest – „A kegyelemnek súlya van, ahogyan súlya van minden szónak, amit Isten ránk bízott. Ennek a szónak a hirdetésével tartozunk Istennek, a világnak és minden népnek, így tudjuk a zsoltárokban megírt missziói felhívást közvetíteni a ma emberéhez” – mondta Gáncs Péter evangélikus elnök-püspök a reformáció hónapját megnyitó istentiszteleten, 2016. október elsején, a Kálvin téri református templomban Budapesten.

Gyújts egy gyertyát! – A keresztények üldözésének rohamos terjedése miatt szerveztek felvonulást

Budapest – A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Professzorok Batthyány Köre támogatásával szerveztek felvonulást 2015. június 16-án Budapesten. A Gyújts egy gyertyát! elnevezésű demonstráció résztvevői a világ üldözött keresztényeire szerették volna irányítani a figyelmet.

Bibliaolvasás a Kálvin téren

Budapest – Nyolcadszor rendezett nyilvános bibliaolvasást Budapest belvárosában a Kálvin és a Luther Kiadó, a Magyar Bibliatársulat és a Református Közéleti és Kulturális Központ 2015. május 25-én, pünkösdhétfőn.

Vagy-vagy – Gáncs Péter: el kell döntenünk, hogy Istent szolgáljuk vagy istenpótlékokat

Budapest – A reformáció hónapját megnyitó istentiszteleten, 2014. október elsején Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) alelnöke arról beszélt, hogy az embernek el kell döntenie, kit akar szolgálni, Istent vagy különböző bálványokat, istenpótlékokat. VIDEÓKKAL GAZDAGÍTOTT ANYAGUNK!

„Hát részekre szakítható-e Krisztus?” – Ökumenikus istentisztelettel vette kezdetét a keresztények egységéről szóló imahét

Budapest – A Kálvin téri református templomban gyűltek össze 2014. január 19-én a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) szervezésében az idei ökumenikus imahét megnyitó ünnepére a magyarországi egyházak képviselői. Fotókkal, videókkal! Forrás: MTI. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna. Videó: Fodor László, Győri András Timótheus, Horváth Dániel Olivér, Pete Dániel
Feliratkozás RSS - Kálvin tér csatornájára