szerelem

Hárman a házasságban

Ez az írás mintegy háromszáz esketés, de leginkább a saját házasságunk tapasztalataiból született. Köszönetet mondok ezekért a tapasztalatokért feleségemnek.

Beteljesedett emlékek

Budapest – Soroksár – Soroksáron az evangélikus Luther Házban 2018. február 25-én reminiscere, azaz böjt 2. vasárnapján különleges emlékezés játszódott le. Vendégeink voltak Johanna és Jancsi, akik Isten dicsőségére beszámoltak életük elmúlt 18 esztendejéről.

És ha felbukkan a Nagy Ő?

Legyen szó párkeresőkről, kapcsolatban élőkről vagy házasságra készülőkről, mindannyiunk fejében megfordult már a gondolat, hogy vajon létezik-e olyan ember, akit kifejezetten nekem szánt az ég? És ha igen, akkor vele vagyok-e most? Honnan lehet tudni, ha találkozunk a Nagy Ő-vel?

Holtomiglan, holtodiglan immár hetven éve

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis falu nem messze a főváros határától. Szorgalmas, többségében istenfélő emberek lakták, akik hétköznap a földjeiken dolgoztak, vasárnap pedig, miután felvették szép ruhájukat, a falu két piros tetejű templomának egyikébe mentek attól függően, melyikben részesültek annak idején a keresztség szentségében.

CSOK és csók – házasság, szerelem, pénz

Házasságot kötni anyagi érdekek miatt? Tényleg azért házasodnak többen, mert pénzt kaphatnak érte? Vajon akkor is összeházasodnának, ha nem támogatnák az egybekelést anyagilag?

Házasság hete: Őszintén a házasságról – Lelkészek válaszoltak

Budapest – Az immáron nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő házasság hete kezdeményezéshez kapcsolódva az evangelikus.hu szerkesztősége lelkészeket és házastársaikat kérdezte arról, hogy mit jelent számukra a házasság.

Új reggel – új kegyelem – Beszélgetés Bencéné Szabó Márta és Bence Imre lelkészházaspárral a Házasság Hete kapcsán

Budapest – 2014. február 9–16. között országszerte színes programok hívják fel a figyelmet a házasság értékeire. Az evangelikus.hu – a rendezvények beszámolóin kívül – házaspárokat kérdezett házasságról, szerelemről, a párkapcsolat örömeiről és nehézségeiről. Az 1980-ban házasságot kötött lelkészházaspárt, Bencéné Szabó Mártát és Bence Imrét kérdeztük, hogy ők hogyan élik meg a házassági szeretetet. Szöveg: Galambos Ádám, fotó: családi archívum

Őszintén a házasságról – Beszélgetés Hegedűs Attila evangélikus lelkésszel

Sopron – Hegedűs Attila feleségével, Kendeh Tündével és gyermekeivel Sopronban él. Az iskolalelkészt a házasság hete kapcsán arra kértük, hogy házasságról, párkapcsolatról, az együttélés örömeiről és bánatairól beszéljen. A házasság hete országos programsorozat 2014. február 9. és 16. között kerül megrendezésre. Idei mottója: „Aki keres, azt megtalálják.” Szöveg: Galambos Ádám, fotó: családi archívum

Szerelmes kalandtúrát szerveznek Kaposváron

Kaposvár – Kecskeméti minta és ötlet alapján Kaposváron eddig nem látott kezdeményezésre kerül sor. Katolikus és evangélikus közösségek közös szervezésében Szerelmes kalandtúra indul 2014. január 25. – február 21. között. Az ötletet a hagyományosnak tekinthető Házasság hete program adja, amely keretében a pároknak lehetőségük van arra, hogy egymásra hangolódjanak a szürke hétköznapokban is illetve felfigyeljenek a párkapcsolati élet fontosságára. Szöveg: Pongráczné Győri Boglárka
Feliratkozás RSS - szerelem csatornájára