szerelem

Hozott anyagból dolgozunk – Tiszta lap nincs, de tehetünk a kapcsolatainkért

Nagy a divatja manapság a családi múlt, a családi minták pszichológiai szempontú vizsgálatának. E témában az egyik legújabb kötet az Otthonról hoztuk – Családi mintáink és a párkapcsolatok címet viseli. A könyv ismert, népszerű szerzők írásaival hozza közelebb a fontos témát a pszichológia iránt eleve érdeklődő olvasókhoz éppúgy, mint azokhoz, akik még nem ismerik ki magukat a lélek dolgaiban, ám megvan bennük az ez irányú nyitottság.

Házastükör

Megmosolyogtató a kifejezés, hogy a házasságkötéssel valaki „révbe ér”. Talán ennél a meghatározó, nyilvános elköteleződési állomásnál is fontosabb az az új felelősség, az az életfeladat, amelyet az ember ilyenkor kap. „Talpig nehéz hűségben” vajon sikerül-e átvinnie a szerelmet a túlsó partra? Tarisznyájában kap-e erre az útra elég muníciót az útra bocsátó szép üzenetek mellé?

Mi összetartozunk

Nem volt ünnep, egyszerű hétköznap csupán. Ott álltak a konyhában egymást átölelve. Nem vették észre, hogy titkon figyelem őket. Apám és anyám. Nem fértem közéjük. Volt egy kis irigység bennem. Van köztük valami, amiből én kimaradok. Egy titkos szövetség, amelynek én nem vagyok része.

Szerelem a Tinderen? – Az internetes társkeresés előnyei és buktatói

Az online társkeresőpiac zsúfolásig van magukat jobbnál jobbnak ígérő oldalakkal, szinte folyamatosan tűnnek fel az újabb trónkövetelők, melyek az örök szerelem ábrándjával kecsegtetnek. Ha azt hinnénk, hogy csak kevesen vágnak bele az internetes párkeresésbe, tévednünk kell: Magyarországon a legnagyobb honlapok havi milliós látogatói számmal büszkélkedhetnek. A nagy számok azonban nem mindenkinek kedveznek. Csalódásokról, önbizalom-növelésről és a keresztény társ megtalálásáról beszélgettünk szinglikkel és boldog párkapcsolatban élőkkel.

Hárman a házasságban

Ez az írás mintegy háromszáz esketés, de leginkább a saját házasságunk tapasztalataiból született. Köszönetet mondok ezekért a tapasztalatokért feleségemnek.

Beteljesedett emlékek

Budapest – Soroksár – Soroksáron az evangélikus Luther Házban 2018. február 25-én reminiscere, azaz böjt 2. vasárnapján különleges emlékezés játszódott le. Vendégeink voltak Johanna és Jancsi, akik Isten dicsőségére beszámoltak életük elmúlt 18 esztendejéről.

És ha felbukkan a Nagy Ő?

Legyen szó párkeresőkről, kapcsolatban élőkről vagy házasságra készülőkről, mindannyiunk fejében megfordult már a gondolat, hogy vajon létezik-e olyan ember, akit kifejezetten nekem szánt az ég? És ha igen, akkor vele vagyok-e most? Honnan lehet tudni, ha találkozunk a Nagy Ő-vel?

Holtomiglan, holtodiglan immár hetven éve

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis falu nem messze a főváros határától. Szorgalmas, többségében istenfélő emberek lakták, akik hétköznap a földjeiken dolgoztak, vasárnap pedig, miután felvették szép ruhájukat, a falu két piros tetejű templomának egyikébe mentek attól függően, melyikben részesültek annak idején a keresztség szentségében.

CSOK és csók – házasság, szerelem, pénz

Házasságot kötni anyagi érdekek miatt? Tényleg azért házasodnak többen, mert pénzt kaphatnak érte? Vajon akkor is összeházasodnának, ha nem támogatnák az egybekelést anyagilag?

Házasság hete: Őszintén a házasságról – Lelkészek válaszoltak

Budapest – Az immáron nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő házasság hete kezdeményezéshez kapcsolódva az evangelikus.hu szerkesztősége lelkészeket és házastársaikat kérdezte arról, hogy mit jelent számukra a házasság.

Oldalak

Feliratkozás RSS - szerelem csatornájára