Budai Evangélikus Egyházmegye

Egyházmegyei hittanverseny volt Budán és Pesten is

Budapest – Jól sikerült egyházmegyei hittanversenyeket tartottak a Budai és a Pesti Evangélikus Egyházmegyékben is. Az ezekről szóló tartalmas összefoglalókat itt olvashatják el.

Beiktatták a Budai Evangélikus Egyházmegye elnökségét

Budapest – Isten kegyelméből beiktatták tisztségükbe a Budai Evangélikus Egyházmegye elnökségének újonnan megválasztott esperesét, Keczkó Pál lelkészt, és Dobó György egyházmegyei felügyelőt.

Szentek legyetek, mert én az Úr szent vagyok (1Pt 1,16)

Piliscsaba – Immár 25. alkalommal rendezték meg június 19-től 24-ig a Budai és Pesti Evangélikus Egyházmegyék közös konferenciáját Piliscsabán. Az elmúlt évekhez hasonlóan a két egyházmegyén kívül az ország más gyülekezeteiből is voltak résztvevők.

Évkezdő LMK-t tartottak a budai egyházmegyében

Budapest – A Budai Evangélikus Egyházmegye évkezdő lelkészi munkaközössége ismét az Északi Püspöki Hivatalban kapott helyet. A négyórás együttlét úrvacsorával egybekötött istentisztelettel kezdődött a hivatal földszintjén lévő kápolnában. Szebik Imre püspök a hónap igéjéről (Zsolt 143,8) szólt a több, mint harminc fős lelkészekből álló gyülekezethez. Az úrvacsorai liturgiában Bence Imre esperes segédkezett. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron
Feliratkozás RSS - Budai Evangélikus Egyházmegye csatornájára