Reformáció Emlékbizottság

Győzteseket hirdettek a Reformáció 500.1 kortárs irodalmi pályázaton

Budapest – Megszületett a zsűri döntése a Reformáció 500.1 című kortárs irodalmi pályázat nyerteseiről. A Reformáció Emlékbizottság felhívására közel 70 lírai és epikai alkotás érkezett.

Megtartotta záróülését a Reformáció Emlékbizottság

Budapest – Megtartotta záróülését a Reformáció Emlékbizottság 2018. január 18-án, csütörtök délelőtt az Országházban. A testület – melynek elnöke Orbán Viktor miniszterelnök, tagja Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint a protestáns történelmi egyházak vezetői is – visszatekintett a reformáció 500. évfordulójának eseményeire, értékelte az elvégzett munkát, a Kárpát-medence-szerte megszervezett mintegy 1800 programot – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t.

Menő reformáció – Vándorkiállítás, mely a reformáció értékeit és örökségét mutatja be

Budapest – 2017 után 2018 márciusától járja újra az országot a Reformáció Emlékbizottság mozgó kiállítása, a „Menő reformáció”, amely kifejezetten erre a célra egy mozgó, reformációs tematikájú tárlattá átalakított, alacsony padlós, mintegy 17 méter hosszú, városi csuklós busz. A kiállítás új megközelítésből kívánja átadni és „szállítani” az 500 (+1) éves reformációhoz kapcsolódó ismereteket, gondolatokat és tanításokat.

Az 500 éves reformáció hazai emlékéve számokban és animáción

Budapest – 2017 decemberével véget ér a reformáció 500. évfordulója, melyet Európa-szerte kiemelt eseményként ünnepeltek. Az elmúlt két év alatt változatos eszközökkel, széles célcsoportot értek el a hazai Reformáció 500 programsorozat hírei.

Hol látható a Menő reformáció mobil-kiállítás?

Budapest – 2017 októberében indult országjáró útjára a Reformáció Emlékbizottság mozgó-kiállítása, a „Menő reformáció”, amely kifejezetten erre a célra átalakított, alacsony padlós, mintegy 17 méter hosszú csuklós buszban kapott helyett. A kiállítás új megközelítésből kívánja átadni és „szállítani” az idén 500 éves reformációhoz kapcsolódó ismereteket, gondolatokat és tanításokat.

Reformáció 500.1 néven kortárs irodalmi pályázatot hirdettek

Budapest – Reformáció 500.1 néven kortárs irodalmi pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság. A pályázók a reformáció üzeneteihez, értékeihez és szellemi örökségének továbbéléséhez köthető saját irodalmi műveikkel szállhatnak versenybe az értékes díjakért.

Tradíció és megújulás

Budapest – Mátészalka – A Reformáció Emlékbizottság és a Földművelésügyi Minisztérium a reformáció ötszáz éves jubileumához kapcsolódóan, minden magyarországi protestáns gyülekezetnek adományozott egy-egy gyümölcsfát.

Méltóképpen emlékszik a reformáció ötszázadik évfordulójára a Reformáció Emlékbizottság

Pápa – A 2014-ben létrejött Reformáció Emlékbizottság szervezőmunkája révén megvalósult programok láncolata október végén csúcsosodik ki országszerte. A Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör legutóbbi alkalmán, a múlt hétfőn, Birkás Antal, a Reformáció Emlékbizottság egyházi referense tartott előadást a bizottság munkájáról az Evangélikus Látogatóközpontban.

MENŐ REFORMÁCIÓ – Indul a reformáció 500 busz

Budapest – Hamarosan országjáró útjára indul a Reformáció Emlékbizottság mozgó-kiállítása, amely egy – kifejezetten erre a célra, egy mozgó reformációs tematikájú tárlattá alakított – busz, amely új megközelítésből kívánja átadni, s „szállítani” az idén 500 éves reformációhoz kapcsolódó ismereteket, gondolatokat, valamint tanításokat.

MEGSZÜLETTEK A VÁROSOM REFORMÁCIÓJA PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI – Elsők lettek a ceglédi evangélikusok

Budapest – A Reformáció Emlékbizottság zsűrije három pályamunkát díjazott a Városom Reformációja pályázat keretein belül. Határon innen és túl egyaránt érkeztek nevezések.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Reformáció Emlékbizottság csatornájára