csillagászat

Hogyan kerül a Biblia az űrbe?

Mit jelentenek a csillagképek? Megállhat-e a Nap? És mégis, hogyan kerül a Biblia az űrbe? Amikor a hitnek, a spiritualitásnak és a csillagoknak a kapcsolatáról beszélünk, akkor a legtöbb embernek a horoszkóp jut az eszébe, pedig nagyon más összefüggései vannak a kereszténységben. De vajon hogyan kapcsolódnak össze a csillagok a hittel? És mi köze van ehhez egészhez Sztratosz Ferinek? Tudtátok, hogy a kínaiak már Betlehemben is ott voltak? Ebben a podcast adásban egy beszélgetést hallhattok Ivanics-Rieger Klaudiával, aki a Bakonyi Csillagászati Egyesület alapító tagja és emellett római katolikus hitoktató.

Csillagászati módszerrel pontosan meghatározták egy Ószövetségben leírt csata helyét és idejét

Jeruzsálem – Izraeli tudósok a legkorszerűbb csillagászati eszközök segítségével napra, sőt percre pontosan meghatározták a héber törzsek izraeli honfoglalása egyik több mint háromezer évvel ezelőtti csatájának dátumát – közölte a The Times of Israel című izraeli hírportál.

Csillagászat a Budavári Szabadegyetemen

Budapest – A Budavári Evangélikus Szabadegyetem 2014. évi első előadója dr. Zombori Ottó csillagász volt január 6-án, Vízkereszt ünnepén. Az előadó az Uránia Csillagvizsgáló nyugalmazott igazgatója, jelenleg pedig a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium fizika tanára. Előadása a Mi közünk a csillagokhoz? címet kapta. Az előadó elondta, hogy már gyermekként csillagásznak készült, majd azt, hogyan került nyugdíjazása után a gimnáziumba. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron
Feliratkozás RSS - csillagászat csatornájára