Téli berek

Látszat vagy valóság? – 11. KÖSZI Téli berek évindító hétvége 18-29 éveseknek

Budapest – Ma minden a látszatról szól: légy izmos, vonzó, járj szakkoliba, majd legyen jó állásod, 2 diplomád, 3 gyereked, nagy házad… Még ha a párkapcsolatban nem is valódi tűz ég, fásulttá, kiégetté tesz is a munkád, vagy utálod az egyetemi szakod. Lassan már nem is tudjuk, mi a valódi, mert csak az számít, hogy trendi legyen, nem pedig hogy igaz. Álarcokat veszünk – néha talán önmagunk előtt is. De mi van az álarc mögött? Meg mered mutatni a valóságot, vagy megelégszel a látszattal? Mi az, amiben igazi értéket lelsz, és amit valóban követni tudsz?

„Az idő fogságában” – 10. KÖSZI Téli berek évindító hétvége

Őrbottyán – Ha február, akkor Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) és Téli berek. Az idei KÖSZI Téli berek évindító hétvége 2019. február 7–10. között zajlott, s helyszíne Őrbottyán, Úr Rétje volt, ahol az Ellel Ministries látta vendégül a KÖSZI-tábor lakóit. A vendégházak a hatalmas parkban, egy tó körül állnak, amely még a hideg téli napokon is hívogató környezet azok számára, akik egy kicsit lassítanának, egy időre elcsendesednének.

10. KÖSZI Téli berek évindító hétvége 18–29 éveseknek

Őrbottyán – Az új Téli berek tábor azoknak a 18–29 éves fiataloknak szól, akik még nem családos fiatal felnőttként keresik az útjukat, vagyis érettségizők, főiskolások, egyetemisták, pályakezdők jelentkezését várjuk.

Pénzt vagy életet? – A 9. KÖSZI Téli berek évindító hétvégét tartották meg Balatongyörökön

Balatongyörök – 2018. február 8–11. között ismét megnyitotta kapuját a KÖSZI Téli berek évindító hétvége a 18–29 éves korosztály számára. A helyszín a balatongyöröki Sóvár volt, ahol 32 fiatal felnőtt gyűlt össze egy téli feltöltődésre. A tábor vezetője Malík Mátyás, lelkivezetője pedig Rihay Szabolcs volt, akiknek munkáját elkötelezett táborszervezők segítették. Az idei tábor mottója a „Pénzt vagy életet?” volt.

9. KÖSZI Téli berek évindító hétvége

18–29 éveseknek – Balatongyörök, 2018. február 8–11.

Válaszúton – Fiatal felnőttek táboroztak a KÖSZI megújult Téli berek táborában

Nagyveleg – 2017. február 3–5. között rendezték meg a 8. KÖSZI Téli berek értékkereső tábort, melynek helyszínéül a Nagyvelegi Grünfeld Evangélikus Vendégház szolgált. A táborban, melynek mottója a Válaszúton volt, 18–29 éves fiatalok vettek részt.

Az otthon itt van – Személyes beszámoló a 7. KÖSZI Téli berek táborról

Csobánka – A hetedik KÖSZI Téli berek értékkereső tábort 2016. február 4–7. között rendezték meg Frenyó Zsófia vezetésével, a Csobánkai Közép-európai Cserkészparkban. Az idei év első KÖSZI táborában több, mint negyven résztvevő mélyült el a 2016-os Téli berek mottójául szolgáló „Itthon otthon” kifejezés valódi jelentésében.

Szemfényvesztők – 6. KÖSZI Téli berek tábor volt Csobánkán

Csobánka – 2015. január 29 és február 1. között hatodik alkalommal rendezte meg a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért csapata a KÖSZI Téli berek értékkereső tábort a Csobánkai Cserkészparkban Kiss Olivér vezetésével. A tábor mottója Szemfényvesztők volt, a tábor lelkiségéről pedig Benkóczy Péter evangélikus lelkész gondoskodott.

Ember és ember között egyenesen, a Dunakanyarban

Kismaros – 2014. január 23-26. között új helyszínen, Kismaroson tartotta meg már ötödik alkalommal a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért a Téli berek tábort. Közösség, vidámság, ige, ének, csapat, lendület – ezek a szavak mindenképpen értelmet nyernek, ha ellátogatunk egy KÖSZI-táborba. Szöveg: Kovács Viktor, fotó: dr. Horváth Márta
Feliratkozás RSS - Téli berek csatornájára