Szécsény

Anyák napi diakónia

Balassagyarmat – Második alkalommal tartottak anyák napi jótékonysági rendezvényt az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Elfogadásért Önérvényesítő Egyesülete javára. Először a Reformáció 500 rendezvénysorozat keretében szerveztek koncertet 2017 novemberében a szécsényi evangélikus templomban, majd 2018. május 6-án, anyák napján mindjárt két helyszínen is.

Diakóniai koncert volt Szécsényben

Szécsény – A Szentháromság ünnepe utáni huszonegyedik vasárnapon, 2017. november 5-én, 16 órától, a reformáció legnemesebb hagyományainak megfelelően, az Értelmi Fogyatékkal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége és a helyi evangélikus gyülekezetek közös szervezésében, jótékonysági hangversenyen vehettek részt az érdeklődők és érintettek.

Reformáció 500 Balassagyarmaton

Balassagyarmat – A Balassagyarmati Evangélikus Egyházközségben a lutheri reformáció kezdetének ötszáz éves jubileumát rendezvénysorozattal, és ebben egy három napos tudományos konferenciával ünneplik. A konferencia nyitó alkalma a Grabanc zenekar koncertje volt 2017. október 28-án, szombaton este.

Reformációi faültetés Szécsényben

Szécsény – Kivételesen a parókia udvarán tartotta a gyülekezet 2017. szeptember 24-én az istentiszteletet. Csatlós Noémi javaslatára, mint az ország számos más gyülekezetében, itt is elültettek egy reformációi emlékfát.

Nyitott templom Szécsényben

Szécsény – A Szécsényi Evangélikus Egyházközségben már évek óta hagyomány az Ars Sacra Fesztivál keretében megrendezett Nyitott Templomok Napja programban való részvétel. Idén az alkalom szeptember 16-ra esett, amely egyben a város által szervezett Szécsény Feszt szombatja volt.

Pünkösdváró zenés áhítatot tartottak Szécsényben

Szécsény – Exaudi vasárnapján pünkösdváró zenés áhítatot tartottak Szécsényben.

Küzdenünk kell, hogy újra nagyobb közösséggé váljunk

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. A reformáció 500. évében ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

NYITOTT TEMPLOMOK NAPJA: Ikonfestő kiállításával várták az érdeklődőket Szécsényben

Szécsény – A szécsényi evangélikus templom oltára hivatalosan is Nógrádikum-díjban részesült 2016. szeptember 17-én. Ezen a napon délutántól estig nyitva tartották a templom ajtaját, hogy bárki megnézhesse Kolumbán Bernadett ikonfestő kiállítását, a gyülekezet életéről szóló tárlatot. Emellett dr. Feketéné Benkó Kata csodás orgonajátékát is meghallgathatták az érdeklődők.

Rövidhír: Nógrádikum lett a szécsényi evangélikus templom oltára

Szécsény – A Szécsényi Települési Értéktár Bizottság beválasztotta a szécsényi evangélikus templom oltárát a Szécsényi Települési Értéktárba. Emellett pedig a Nógrád Megyei Értéktár Bizottság is bevette az oltárt a Nógrád Megyei Értéktárba, amely így „Nógrádikummá” vált. A díj ünnepélyes átadására 2016. szeptember 17-én, szombaton kerül sor a Nógrádi Megyenapon.

Pulszky Ágostra emlékeztek Szécsényben

Szécsény – A Szécsényi Evangélikus Egyházközség 2016. július 3-án, ünnepi istentisztelet keretében emlékezett meg önállóvá válása utáni első felügyelője, Pulszky Ágost politikus, jogász, szociológus születésének 170. és a templomszentelés 117. évfordulójára.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szécsény csatornájára