Wroclaw

Wroclawban megkezdődött a 42. európai taizéi ifjúsági találkozó

Varsó – Wroclaw – A világ hetven országából érkező több mint 20 ezer fiatal részvételével, közös imaesttel megkezdődött szombaton a taizéi ökumenikus vallási közösség 42. európai ifjúsági találkozója a nyugat-lengyelországi Wroclawban.

A kristályéjszaka napján nyílt magyar emlékezet-kiállítás Lengyelországban

Wroclaw – Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány, a Bente Kahan Alapítvány és a Varsói Magyar Kulturális Intézet együttműködésében nyílt meg 2014. november 9-én a „Hol van a te testéred?” – Ámos Imre és a 20. század kortárs összművészeti kiállítás.

Wroclawi-találkozó: Összefoglalás

Wroclaw – 2014. július 4. és 6. között került sor a lengyelországi Wroclawban a közép- és kelet-európai keresztyén találkozóra. ITT az erről szóló cikkeinket gyűjtöttük össze – minden esemény egyben olvasható el!

Wroclawi-találkozó: Milyen benyomásokat gyűjtöttünk?

Wroclaw – A 2014. július 4-6. között megrendezésre került wroclawi közép- és kelet-erópai keresztyén találkozón kíváncsiak voltunk arra is, hogy az egyes magyar résztvevők milyen élményekkel gazdagodtak.

Wroclawi-találkozó: Egy lengyel sors

Wroclaw – A közép- és kelet-európai keresztyén találkozón alkalmunk volt városnézésre is. A szakszerű segítséggel vezetett csoportok nem csak a város történetével, hanem személyes életekkel is megismerkedhettek. Íme a mi idegenvezetőnké.

Wroclawi-találkozó: Vasárnap istentiszteleteken búcsúztak a hazatérők

Wroclaw – Swidnica – 2014. július 6-án zárult a közép- és kelet-európai keresztyének találkozója. A protestáns résztvevők nyolc különböző helyszín templomaiban hallgathatták Isten Igéjét.

Wroclawi-találkozó: Nyílt templomok estéje és a TGM

Wroclaw – 2014. július 5-én a programok koncertekkel zárultak. A különböző templomok a nyílt templomok estjének adtak otthont, s közben további vitapanelekre is sor került. Az egyik legnépszerűbb koncert azonban minden bizonnyal a fiatalos lendületű pop-gospel együttes a TGM koncerje volt.

Wroclawi-találkozó: A főistentiszteleten Jerzy Samiec vezető püspök prédikált

Wroclaw – 2014. július 5-én a közép- és kelet-európai keresztyén találkozó súlyponti programja a főistentisztelet volt, gyónással és úrvacsoraosztással. Az alkalmon a Lengyelországi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház vezető püspöke, Jerzy Samiec hirdette Isten Igéjét.

Wroclawi-találkozó: Délutáni fórumok

Wroclaw – 2014. július öt délutánjának folyamán megdőlt az egy négyzetméterre jutó püspökök számának rekordja. Az egyik pódiumbeszélgetésen ugyanis összesen kilenc püspök véleményével ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Wroclawi-találkozó: Az egyházak szerepe a közép- és kelet-európai államok integrációs folyamatában

Wroclaw – Jerzy Buzek professzor, korábbi lengyel miniszterelnök és az Európai Parlament egykori elnök előadása – amelyet 2014. július 5-én tartott a wroclawi kongresszusi központ előadótermében – szorosan kapcsolódott a keresztény találkozó mottójához, ám annak nem bibliai, hanem társadalompolitikai vetületével foglalkozott.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Wroclaw csatornájára