Luther-konferencia

Az úrvacsora volt a témája az idei év Luther-konferenciájának – VIDEÓ!

Révfülöp – 2020-ban immáron 12. alkalommal rendezték meg Révfülöpön az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban a Luther-konferenciát, Teológia – nem csak teológusoknak alcímmel. A 2020. január 31. és február 2. között tartott eszmecserén ezúttal az úrvacsora kérdésköre állt a középpontban.

Luther-konferencia | Teológia – nem csak teológusoknak

Révfülöp – 2020-ban immár 12. alkalommal rendezik meg Révfülöpön a Luther-konferenciát, Teológia – nem csak teológusoknak alcímmel.

Teológia – nem csak teológusoknak – Ismét volt Luther-konferencia

Révfülöp – 2019. február 1. estére szinte varázsütésre népesült be az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ. Az érkezők mosolya, kézfogása vagy ölelése jelezte, hogy a résztvevők nagyobb része nem először jött „Luthertől tanulni”.

Teológia nem csak teológusoknak – Ismét Luther-konferencia Révfülöpön

Révfülöp – 2019. február 1–3. között a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban ismét megrendezik a Luther-konferenciát. A teljes program az alábbiakban olvasható.

Luther-konferencia: Teológia – nem csak teológusoknak

Révfülöp – Immáron 11. alkalommal találkozhattak a testvérek a „Teológia nemcsak teológusoknak” mottó jegyében a Révfülöpön tartott Luther-konferencián 2018. február 2. és 4. között. A vendéglátó dr. Hafenscher Károly, az Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központ igazgatója volt. A konferenciát most is Isó Dorottya veszprémi lelkész szervezte.

Reménykedő vallomás a Luther-konferenciákról

Révfülöpön január utolsó hétvégéjén többször is elhangzott: „jubileumi Luther-konferencián” vagyunk együtt. Ez a jelzős szerkezet azonban most nem a lutheri reformáció kezdetének emlékévére utalt, hanem arra, hogy idén tizedik alkalommal vehettünk részt ezen a fontos alkalmon. Persze senki sem gondolhatta, hogy az ötszázadik évforduló nem ad különleges feladatot, ízt és hangulatot is mostani együttlétünknek, de talán ugyanannyiszor emlegettük a tizediket, mint a fél évezredest. De tartozom még a második tízes magyarázatával is. Örömmel említhettem meg a záró istentisztelet előtt, hogy az istentiszteletünk rendjét előíró Liturgikus könyv és a kezünkben lévő Gyülekezeti liturgikus könyv rendszeres használatra szánt kiadásai is tízévesek. Hiszem, hogy ez sem csak az én csendes privát örömöm volt.

Jubileumi Luther-konferenciát tartottak Révfülöpön

Révfülöp – Január utolsó hétvégéjén tizedik alkalommal rendezték meg a Luther-konferenciát a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. A házigazdák, Isó Dorottya veszprémi lelkésznő és dr. Hafenscher Károly, a Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának lelkészi elnöke, lelkész-igazgató, miniszteri biztos voltak. A testvérek lelki épülését az igényes előadások és a kötetlen baráti együttlétek biztosították.

A lehető legtöményebb Luther

Révfülöp – Volt némi bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy egészen pontosan hányadik Luther-konferenciát tartották január utolsó hétvégéjén Révfülöpön. Végül Hafenscher Károly, a zsinat lelkészi elnöke, egyben a Balaton-parti konferencia-központ vezetője úgy döntött, hogy a tizediket, s ebben mindenki jó szívvel belenyugodott. Annál is inkább, mert ez a körülmény a legkevésbé sem befolyásolta az esemény lényegét, hiszen a színvonalas, érdekes előadások és a baráti beszélgetések bőven kárpótolták a résztvevőket a kezdeti bizonytalanságért.

Reuss András: „Testét, vérét adja ő nekünk”

Az úrvacsora értelmezésének néhány kérdéséről. Elhangzott a Luther-konferencián, 2015. február 6-án Révfülöpön.

Láthatóan kegyelemből – Luther-konferenciát tartottak Révfülöpön – VIDEÓKKAL!

Révfülöp – Idén februárban 6. és 8. között került megrendezésre a Luther-konferencia, Révfülöpön. Az evangelikus.hu oldalán az egyes előadásokat meg lehet majd tekinteni videó formájában. A filmeket folyamatosan töltjük fel.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Luther-konferencia csatornájára