pszichológus

Hogyan lehet segíteni a bántalmazott gyerekeken?

Megdöbbentő számok és adatok szólnak a gyermekeket érintő bántalmazásokról és molesztálásokról. Felnőttként sokszor feldolgozhatatlan információk formájában szembesülünk arról, hogy egy-egy kisgyermek milyen szenvedésen megy keresztül. Arató Ágnes klinikai gyermekpszichológussal beszélgettünk a kiskorúakat érintő legsúlyosabb problémákról és azok kezeléséről, a szakma iránti elhivatottságról és a vallásos hozzáállásról.

Megosztó személyiségek

Nyíregyháza – A Nemzetközi Ökumenikus Szabadegyetem résztvevőinek Sarkadi Nagy Szilvia tartott Megosztó személyiségek címmel előadást.

„Nem vagy egyedül” – Önsegélyező csoport alakult Soltvadkerten

Soltvadkert – Új önsegélyező csoport alakult Soltvadkerten „Nem vagy egyedül” mottóval. Alapítója Szilberhorn László evangélikus presbiter, aki súlyos betegségen esett át az elmúlt években. Mint elmondta, a csoport fő célja a daganatos betegek és – ami talán még fontosabb – hozzátartozóik lelki támogatása. Ennek keretében szervezték meg a vadkerti művelődési házban – ha lehet így fogalmazni – „első rendezvényüket”, amelynek előadója dr. Domján Mihály pszichológus és családterapeuta volt. A jeles kiskunfélegyházi szakember több publikációban foglalkozott a betegségek lelki okaival és orvoslásukkal. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - pszichológus csatornájára