kerekasztal

Mit jelent ma az őszirózsás forradalom?

A ma százéves évfordulója okán is érdekes őszirózsás forradalom legfontosabb vívmánya a polgári egyenlőség, hiszen ez biztosítja minden állampolgár egyenlő jogát a közügyek alakításában való részvételre, és ez adja a köztársaság lényegét – hangzott el az Éljen a köztársaság? című kerekasztal-beszélgetésen, melyet az Európai Protestáns Magyar Szabadegyetem, a Magyar Pax Romana és az Egyház és Társadalom online folyóirat szervezett október 15-én a Deák téri evangélikus egyházközség termében. A beszélgetésből az is kiderült, miért őszirózsás a forradalom elnevezése, és hogy valóban irreális volt-e a háborús vereség ellenére a határok megvédését ígérni 1918 őszén.

A várakozás hangulatában – Ádventi kerekasztal Kaposváron

Kaposvár – Évente megrendezett, hagyományosnak is tekinthető beszélgetésnek adott otthont a Kaposi Mór Oktató Kórház konferenciaterme 2016. december 6-án. Az ádventi kerekasztal résztvevői Balás Béla kaposvári megyéspüspök, Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke és Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke voltak.

Metanoia – Irányváltás: Kerekasztal-beszélgetés

Három egyetemi tanár vallott a megtéréséről, és a hivatásukra gyakorolt hatásairól a Metanoia – Irányváltás című fórumon. A negyedik alkalommal, egy kerekasztal-beszélgetésen, egymással is kicserélték ezzel kapcsolatos gondolataikat. A Zákeus Média Centrum archív felvétele. Sorozat az evangelikus.hu oldalán.

Párbeszéd és vita Ferenc pápáról – katolikus, protestáns és világi nézőpontból

Budapest – A Pesti Evangélikus Egyház gyülekezeti nagytermében kerekasztal-beszélgetés keretében Beer Miklós váci püspök, Fabiny Tamás evangélikus püspök, Kamarás István vallásszociológus és Lengyel László politológus osztották meg egymással gondolataikat Ferenc pápáról 2016. február 15-én, Budapesten.

Kerekasztal-beszélgetés az egyházi oktatásról Balatonfüreden

Balatonfüred – Az egyházi iskolák sajátos értékrendjéről, a kereszténység útmutatásáról volt egyebek mellett szó azon a hétfői balatonfüredi kerekasztal-beszélgetésen, amelyen a katolikus, a református és az evangélikus egyház képviseltette magát.

Holokauszt-emlékév – Keresztény-zsidó keresztasztal beszélgetést tartottak Budapesten

Budapest – A kereszténység és a zsidóság egymás szövetségese az ordas, szélsőséges eszmék elleni küzdelemben - mondta Székely János katolikus püspök a holokauszt-emlékévhez kapcsolódó kerekasztal-beszélgetésen szerdán Budapesten.

Hál’ Istennek, lekopogom…

„Van valami, ami fölöttünk, rajtunk túl van, és meghaladja az összes létező képességünket, még a bennünk lévő hitképességet is." Forrás: parokia.hu, szöveg: Fekete Zsuzsa, fotó: Dobó Márti
Feliratkozás RSS - kerekasztal csatornájára