szórólap

A teremtés ünnepe 2015: Egy gazdag és egy szegény – éghajlati igazságosság

Budapest - 2015. szeptember 27. és október 4. között kerül megrendezésre hazánkban a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa szervezésében a teremtés ünnepe. Ez alkalomból plakátot és segédanyagot adtak ki, amelyet honlapunkról is le lehet tölteni. Az idei téma: Egy gazdag és egy szegény – éghalati igazságosság.

Itt a helyed! – Elkészültek idei, evangélikus hitoktatást népszerűsítő anyagaink

Budapest – A 2015/2016-os tanévben az általános iskolákban a jövendő elsős és ötödikes tanulóinak az órarendjébe is bekerül heti egy órában az erkölcstan vagy a helyette választható hit- és erkölcstan tantárgy. A Magyarországi Evangélikus Egyház idei szóróanyagaival újra szeretne a szülők döntéséhez segítséget nyújtani.

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Weöres Sándor

Weöres Sándor Kossuth- és Baumgarten-díjas magyar költő, író, műfordító, irodalomtudós.

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Gryllus Dorka

Gryllus Dorka magyar színésznő. Édesapja Gryllus Dániel Kossuth-díjas zenész. A budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerezte diplomáját.

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Veres Pálné

Veres Pálné, született: Beniczky Hermin a 19. század iskolaalapító magyar nagyasszonya, az Országos Nőképző Egyesület alapítója.

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Balassi Bálint

Gyarmati és kékkői báró Balassi Bálint (eredetileg Balassa) magyar költő. A magyarországi reneszánsz második korszakának nagy alakja. A magyar nyelvű költészet első kiemelkedő művelője, a magyar irodalom első klasszikusa.

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Mikszáth Kálmán

Kiscsoltói Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Kisfaludy Társaság és Petőfi Társaság rendes tagja, a Budapesti Egyetem tiszteletbeli bölcsészdoktora.

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Bényi Ildikó

Bényi Ildikó Szikszón született, szülei Hernádvécsén élnek. Mindigis szívesen emlékezett vissza lelkészére, Péter Jenőre, aki hittanra tanította, konfirmálta. Tanulmányait az ELTE Tanárképző Főiskolai Kar, magyar-orosz szakán végezte, ezután kezdett a műsorvezetéssel foglalkozni. A Magyar Televízió műsorvezetője 1993 óta, az Önök kérték című kívánság műsort pedig 1997 óta vezeti. 2006 óta a Vöröskereszt és a Vörösfélhold Mozgalom erkölcsi támogatója és a Magyar Vöröskereszt humanitárius jószolgálati követe.

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Gryllus Dániel

Gryllus Dániel Kossuth-díjas magyar zeneszerző, előadóművész, zenész.

Oldalak

Feliratkozás RSS - szórólap csatornájára