Joób Máté

Törekedj békességre – De hogyan?

„Törekedj békességre, és kövesd azt!” – olvassuk a felszólítást az év igéjében (Zsolt 34,15b). De mit is jelent békességben lenni Istennel, önmagunkkal, illetve a minket körülvevő emberekkel? És hogyan lehetünk a diszharmónia okozói helyett az összhang előmozdítói? Kérdéseinkre három szakember, Jánosi Valéria, Joób Máté és Mihalec Gábor válaszolt.

Lelkészi életpályamodell

Budapest – Kendeh Péter és Joób Máté neve fémjelzi a lelkészi életpályamodellt egyházunkban. Alulról jövő kezdeményezésük a megvalósulás fázisához közeledik. Olyan, mintha ennek a történetnek most lenne itt az elrendelt ideje.

Lelkészek túrabakancsban

Révfülöp – A zarándoklatok népszerűsége évek óta egyre nagyobb: zarándokutak, -szállások nyílnak Magyarországon is, vallási hovatartozástól függetlenül sokan járják a Szent Jakab-utat, amikor életükben fontos döntésre készülnek.

Pasztorációval foglalkozó európai bizottság vezetője lett dr. Joób Máté

Helsinki – 2017. augusztus 23–28 között tartották Finnországban az ECPCC (European Council of Pastoral Care and Counselling – Pasztoráció és Tanácsadás Európai Bizottsága) konferenciáját, ahol dr. Joób Mátét megválasztották a szervezet főtitkárának. Az alkalmon érdekes előadások hangoztak el és nagy öröm, hogy a következő konferenciát Magyarországra szervezik.

Kárpát-medencei lelkészkonferencia – Interjú Joób Mátéval

Budapest – „Elsősorban magunkba kell néznünk, a mi problémáinkkal, nehézségeinkkel kell megküzdenünk, és nem a gyülekezetek peremén lévő egyháztagokat kell számon kérnünk. Mintaként szolgálhatunk mások számára” – fogalmaz a június elején megrendezendő, az elköteleződés kérdésével foglalkozó Kárpát-medencei lelkészkonferenciával kapcsolatban dr. Joób Máté, a konferencia egyik szervezője.

„Örüljetek az Úrban mindenkor!” – 56. KÖSZI Megálló istentisztelet

Budapest – Megálló istentiszteletet tartottak rendhagyó módon 2017. május 7-én a Deák téri Evangélikus Egyházközség nagytermében. Igét hirdetett Joób Máté, szolgálatát Rihay Szabolcs segítette. Az igehirdetés témája az öröm volt.

Adj hálát a hátszélért! – KÖSZI Megálló istentiszteletet tartottak a Deák téren

Budapest – A Deák téri Evangélikus Országos Múzeumban rendezték meg 2017. március 19-én az 54. KÖSZI Megálló istentiszteletet, melyen Benkő Vilmos prédikációját hallhattuk, a liturgiai szolgálatot pedig Joób Máté végezte.

Egy ekkora tragédiánál a hívő ember hite is meginoghat

Budapest – A hívő emberekben is súlyos kérdéseket vethet fel az olaszországi busztragédia – mondta az InfoRádió által megkérdezett evangélikus lelkész. Joób Máté szerint ilyenkor véget érhet a gyermeki hit.

Hiteles vezetőként és pásztorként a gyülekezetben

Révfülöp – Hiteles vezetőként és pásztorként a gyülekezetben – ezzel a címmel hívogattak minket vezetéselméleti kurzusra dr. Joób Máté evangélikus és dr. Siba Balázs református előadók, a téma szakavatott ismerői.

Fontos, hogy ne maradjanak bennünk tüskék – mit tanácsol a lelkigondozó az ünnepek utáni időszakra?

Lassan vége az ünnepeknek, elfogytak a maradékok, elköltöttük az összes pénzünket és ránk tör az ünneptelen téli szürkeség. Mit tegyünk, ha egyedül vagyunk, és ezzel kell szembenéznünk a következő évben is? Vagy ha szétcincálta az idegeinket a család az ünnepek alatt? Joób Máté evangélikus lelkész, mentálhigiénés szakember válaszolt kérdéseinkre.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Joób Máté csatornájára