Dabas

Gyóni Géza emléknapot tartottak Dabason

Dabas – Az evangélikus gyülekezet és Dabas városi ünnepi istentiszteleten és emlékünnep formájában emlékezett meg Gyóni Géza születésének 136. és halálának 103. évfordulójáról.

GYÓN-LINE avagy „Nincs meg a Mama istentisztelet nélkül!”

Gyón – A Gyóni Evangélikus Egyházközségre is, mint a többi gyülekezetre, hirtelen szakadt rá az új kihívás: új utak keresése a gyülekezeti tagok eléréséhez. Az online világ eddig távol állt a gyülekezeti munkától, most pedig éppen ez van a legközelebb. Hirtelen minden megfordult ezekben a hetekben.

Hittel végzett munka a recept

Negyven évvel ezelőtt, éppen nyáron fogott vállalkozásba a gyóni születésű, evangélikus Kosztolányi Erzsébet és katolikus férje, Ferenc. Savanyúságokkal kezdték, amelyeket a Fehérvári úti piacra vittek eladni. Szorgalmuk, szakmai hozzáértésük meghozta a gyümölcsét: a 2005-ben alapított Dabas-Food Kft. mára huszonegy főt foglalkoztató, az élelmiszeriparban országosan ismert családi cég lett. Evangélikus vállalkozásokat bemutató sorozatunk legújabb darabjában megjelenik még Stefan és Pisti is, akik – pontosabban amelyek – nélkül bizony leállna az üzemben az élet.

Megajándékozva - Arról, hogy hogyan válik két kisdiák barátsága gyülekezeteket összekötő ünneppé

Révfülöp – Dabas – Gyón – Amikor együtt hajókáztunk a Balatonon kék színekben Tihanynál, amikor a badacsonyi dzsip autókon együtt kacagtunk a hepék és a hupák lendületében, amikor együtt tapsoltunk a tízes fogatnak Kerekegyházán, akkor is tudtam, mennyire klassz ez, hogy a két gyülekezet együtt nyaral...

„Jöjj, teremtő Szentlélek” – Tanévnyitó istentiszteletet tartottak Gyónon

Gyón – Évnyitó és munkaévkezdő istentiszteletet tartott 2018. szeptember 2-án a gyóni gyülekezet. Az alkalmon Fabiny Tamás püspök hirdette az igét, lelkesítve a gyülekezetet.

Álmaink szárnyán – Útra kelt a gyóni evangélikus gyülekezet

Gyón – Rothenburg – Ötnapos kirándulásra idén Németországba mentek a Gyóni Evangélikus Egyházközség lelkes tagjai. Az augusztus 20 és 25 közötti, élményekben gazdag útról lelkészük, Balog Eszter személyes beszámolót írt szerkesztőségünk kérésére.

Énekkari találkozó volt Dabason

Dabas – A Dél-Pest Megyei Egyházmegyében 2018. április 22-én, jubilate vasárnapján tartották az egyházmegye énekkarainak találkozóját. Ebben az esztendőben a dabasi templomban gyűltek össze a résztvevők és érdeklődők.

Isten magához ölelt – Dabas-Gyónon évről évre több a keresztelő

A keresztség nagy misztérium. Egyházunk két szentségének egyike, csodálatos ajándéka Istennek, amely egész életünkre hatással van. Minél többet gondolkozunk rajta, annál inkább tűnnek el a szavak, s marad a hála: Isten ennyire szeret! Ennyire, hogy gyermekévé fogadott! Akik részesei a keresztelőnek: a keresztszülők és a család, szintén olyan erőforrás birtokába kerülnek, amelybe mindig bele lehet fogódzkodni. Amikor Balog Eszter, a Gyóni Evangélikus Egyházközség lelkésze egy beszélgetésben említette, milyen örvendetesen emelkedik a gyülekezetben a keresztelések száma, nem is volt kérdés, hogy e hír nyomába eredünk.

Német evangélikus lelkészek látogattak a gyóni evangélikus gyülekezetbe

Gyón – Németországból 17 lelkész és lelkésznő érkezett a Gyóni Evangélikus Egyházközségbe, ahol Balog Eszter lelkésznő bemutatta nekik az itteni életet. A DABAS TV beszámolója.

Regionális ünnepi sorozat kezdődött a Dabas-Gyón evangélikus templomában

Dabas – Gyón – Alsónémedi, Dabas, Inárcs, Ócsa, Örkény, Hernád, Táborfalva protestáns gyülekezeteinek küldöttei töltötték még zsúfolásig a templomot. Az egyesített több mint száz tagból álló kórus szolgálatát zenekar segítette.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Dabas csatornájára