Udvaros Béla

Eltemették Udvaros Béla rendezőt

Budapest – 2020. május 14-én hajnalban – kilencvenöt éves korában – elhunyt Udvaros Béla rendező, író, az Evangélium Színház alapító igazgatója. Temetésére június 26-án Budapesten, a Farkasréti temetőben került sor.

Pénteken vesznek végső búcsút Udvaros Bélától

Budapest – 2020. június 26-án, pénteken 11 óra 15 perckor vesznek végső búcsút Udvaros Béla rendezőtől, írótól, az Evangélium Színház alapító-igazgatójától a Farkasréti temető Makovecz-termében – tudatta a család hétfőn az MTI-vel.

96 éves korában elhunyt Udvaros Béla rendező, színházigazgató, író

Budapest – Udvaros Béla rendező, az Evangélium Színház alapító-igazgatója 1925. január 10-én született Budapesten. Idén még családja körében ünnepelte a 95. születésnapját. 2020. május 14-én hajnalban hunyt el, békésen, álmában. Szerettei mindvégig mellette voltak. Udvaros Bélát a Magyarországi Evangélikus Egyház saját halottjának tekinti.

Betölteni reménységgel a világot – Udvaros Bélát köszöntötték 95. születésnapja alkalmából

Budapest – Nagy családi összejövetel keretében ünnepelték január 10-én a neves színházi rendező, Udvaros Béla kilencvenötödik születésnapját. Az Evangélium Színház alapító művészeti vezetője büszkén mesélte, hogy a személyes köszöntések mellett tucatnyi telefonhívást, hangposta- és szöveges üzenetet is kapott. A Magyar Örökség díjas evangélikus művészhez szerkesztőségünk munkatársai is ellátogattak.

Születésnapra rendezett könyvbemutató

Budapest – A Petőfi Irodalmi Múzeum új főigazgatójaként az elsők között köszönthette 2017. január 10-én Prőhle Gergely — „evangélikus hitsorsosként is” — azt a nyugalmazott színházi rendezőt, akinek legújabb könyvét aligha véletlenül kívánta épp ebben a rangos fővárosi intézményben bemutatni a kiadója. Mint ahogyan az sem véletlen, hogy a könyvbemutatót épp a szerző születésnapjára időzítették a szervezők: Udvaros Béla 92. születésnapjára.

Reménységgel tölteni be a világot

Budapest – A kilencvenedik születésnapját ünneplő Udvaros Béla színházi rendezőt köszöntötték 2015. január 15-én a budapesti Duna Palota színháztermében. Az ünnepelt a rendszerváltás után közvetlenül alapította meg a református és az evangélikus egyház által támogatott Evangélium Színházat, amelynek húsz éven át igazgatója is volt. A társulat két évtizedes működése során harminc darabot vitt színre félezernél is több előadásban szerte a Kárpát-medencében.

Evangélium Színház – Beszélgetés a kilencven éves Udvaros Béla rendezővel

Budapest – Ha azt a szót halljuk, hogy Evangélium Színház, akkor Udvaros Béla jut először eszünkbe. A mindig lüktető, lélekerős rendező, aki darabjaival a huszadik századi magyar dráma nagy műveit jelenítette meg és vitte színpadon sikerre. A Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti-keresztjével és Magyar Örökség díjjal is elismert rendező január 10-én ünnepli kilencvenedik születésnapját. Ebből az alkalomból beszélgettünk a rendezővel.

Kosztolányi-idézetek és igézetek – Udvaros Béla estje a budakeszi Kálvin teremben

Budakeszi – Saját Kosztolányi-élményét osztotta meg a közönséggel az Evangélium Színház egykori igazgatója 2013. február 20-án a budakeszi Protestáns Kör vendégeként. Evangélikus szempontból is fontos adalékokat tett közkinccsé Udvaros Béla, amikor Kosztolányi Dezső életéről és munkásságáról beszélt a témával való foglalatosság örömeit sem leplezve. Forrás: Evangélikus Élet
Feliratkozás RSS - Udvaros Béla csatornájára