Északi Egyházkerület

Emmanuel Youkhana atya, az Asszír Keleti Egyház vezetője látogatott Budapestre

Budapest – A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) meghívására néhány napot Magyarországon tartózkodott Emmanuel Youkhana atya, az Asszír Keleti Egyház vezetője. Budapesti programja keretében 2017. október 19-én ellátogatott az Északi Evangélikus Egyházkerület központjába, ahol dr. Fabiny Tamás külügyekért felelős püspök és Cselovszkyné dr. Tarr Klára, egyházunk Ökumenikus és Külügyi Osztályának vezetője fogadta a vendéget.

Megújult az Északi Egyházkerület honlapja

Budapest – Örömmel adjuk hírül, hogy az elmúlt hét végével elindult az Északi Egyházkerület új honlapja, amelynek elérhetősége: http://eszak.lutheran.hu.

Közös ordinációs előkészítő megbeszélés a déli és északi egyházkerületben

Budapest – A déli egyházkerületben 2016 nyarán négy, az északi egyházkerületben pedig egy ordinálásra kerül sor. Gáncs Péter és dr. Fabiny Tamás püspökök június 14-én közösen hívták fél napos konzultációra Kárnyáczki Eszter, Szöllősi István Sándor, Kasza Gábor, Zahorecz Pál és Hajduch-Szmola Patrik lelkészjelölteket az Északi Püspöki Hivatalba, hogy lelkészi szolgálatuk megkezdése előtt közösen csendesedjenek el. A lelki tartalom mellett gyakorlati tudnivalókról is beszélgettek a jelenlévők.

Gyorshír: Megszülettek a Borsod-Hevesi Evangélikus Egyházmegye választási eredményei!

Budapest – Mint ahogyan arról az evangélikus portálon folyamatosan beszámoltunk, az egyházunkban lezajlott választások eredményedképpen a nyár folyamán egyházmegyéinken is lezajlottak az esperesi és megyei felügyelői választások. A Borsod-Hevesi Egyházmegyében az egyházmegyei választások lebonyolításával kapcsolatban korábban nem született szabályos eredmény, ezért a választást meg kellett ismételni. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - Északi Egyházkerület csatornájára