Gryllus Dorka

Miért jó evangélikusnak lenni? – Evangélikus hírességek vallottak

Miért jó és mit jelent evangélikusnak lenni? Erről vall Bényi Ildikó televíziós műsorvezető, Gryllus Dorka színész, Gryllus Vilmos és Dániel előadóművészek, zeneszerzők, a Kaláka együttes tagjai, Novotny Zoltán újságíró, sportújságíró, riporter, Szente Vajk színész, rendező és Vida Máté válogatott labdarúgó, a DAC 1904 középpályása.

Mit enged meg és hogyan tart meg a családi kötelék? – Egy este a Gryllus családdal a Várkert Bazárban

Budapest – Mit enged meg és hogyan tart meg a családi kötelék? Közelít vagy távolít az érdeklődés, az értékrend, a fizikai távolság, a másfajta életciklus. A Várkert Bazárban rendezett Oldás és kötés című Képmás-est vendégei Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel és felesége, Kőváry Katalin voltak, a beszélgetést Szám Kati, a Képmás magazin főszerkesztője vezette.

Gryllus Dorka lelkésznek készült

Bár híres művészekből álló családjára tekintve azt gondolnánk, Gryllus Dorka mindig is a színpadra vágyott, most kiderült: nem volt ez mindig így.

A megbocsátást a családban kell kezdeni – Páros interjú Gryllus Dorkával és Simon Kornéllal

Országunk legismertebb, legkeresettebb színészei közé tartoznak: szerepelnek színpadon és filmekben, reklámokban és dalokban. Egyikük régi, nagy evangélikus család sarja, másikuk egy szocialista iparváros szülötte, aki néhány évvel ezelőtt a ma már négyéves gyermekükkel együtt keresztelkedett meg. Egyikük lelkésznek készült, másikuk pszichológusnak, végül mindketten belátták, hogy a tehetségük Isten ajándéka, és útjuk a színházhoz vezetett. Úgy tartják, hogy a megbocsátást a családban kell kezdeni, a hit és a színjátszás között pedig sokkal több az összefüggés, mint elsőre gondolnánk.

AJÁNLÓ: Páros interjú Gryllus Dorkával és Simon Kornéllal

Országunk legismertebb, legkeresettebb színészei közé tartoznak: szerepelnek színpadon és filmekben, reklámokban és dalokban. Egyikük régi, nagy evangélikus család sarja, másikuk egy szocialista iparváros szülötte, aki néhány évvel ezelőtt, ma már négyéves gyermekükkel együtt keresztelkedett meg. Egyikük lelkésznek készült, másikuk pszichológusnak, végül mindketten belátták, hogy a tehetségük Isten ajándéka, és útjuk a színházhoz vezetett. Úgy tartják, hogy a megbocsátást a családban kell kezdeni, a hit és a színjátszás között pedig sokkal több az összefüggés, mint elsőre gondolnánk.

Szájadból rózsák jöjjenek – Gryllus Dorka: A nagyapám hite a minta

Budapest – Szász Attila régóta várt, Félvilág című kosztümös thrillerjében egy fanatikusan vallásos nőt játszik. Bár Gryllus Dorka sokáig pap akart lenni, végül nemcsak itthon, hanem Németországban is elismert színésznő lett. Úgy véli: ma a menekültkérdés kapcsán egymással szemben álló pártok vitatkoznak azon, ki az igazi keresztény, miközben a jézusi tanítás radikális, abban nincs kitérő.

Bemutatjuk a hittanplakát szereplőit: Gryllus Dorka

Gryllus Dorka magyar színésznő. Édesapja Gryllus Dániel Kossuth-díjas zenész. A budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolán szerezte diplomáját.
Feliratkozás RSS - Gryllus Dorka csatornájára