Szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat

Ahol tudnak, idén is segítenek a szarvasi ótemplomi angyalok

Szarvas – Tavaly tizennyolc alkalommal szervezett ételosztást az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség, melynek eredményeképpen mintegy 18 ezer adag ételt osztottak ki. A nagy sikerű karitatív akció során idén hetedik alkalommal indul útjára az Angyali segítség az Ótemplomból elnevezésű kezdeményezés, mely főként a karácsony utáni, fajsúlyosabb, téli időszakot célozza meg.

Ételt osztottak Szarvason

Szarvas – A reformáció hónapjában tartott Ótemplomi evangelizáció záró napján az úrvacsorás istentiszteletet követően ismét ételosztást hirdetett az Ótemplomi Evangélikus Egyházközség és az Ótemplomi Szeretetszolgálat.

Szolgálati kerékpárokat állítottak forgalomba Szarvason

Szarvas – Mobilitás hét első napján 11 új kerékpárt adtak át a Szarvas-Ótemplomi Szeretetszolgálat munkatársainak. Az Ótemplomi Szeretetszolgálat 226 munkatársa ötven szolgálati kerékpárt használnak naponta. Emellett 12 szolgálati gépjármű segíti a tanyán élők, az idősek, fogyatékosok és hajléktalanok életét. Ezek az autók évente 15700 liter üzemanyagot használnak el és közel 200 000 kilométert tesznek meg.

Szarvason mindenki név szerint ismeri a csicskákat

Százötven embert tartanak modernkori rabszolgaságban, csicskaként Szarvason. Az egész város tud róla, mindenki név szerint ismeri a csicskákat, van, aki szökni segít nekik, de a boltból például kitiltották őket, amiért ételt lopnak. Az Ótemplomi Szeretetszolgálat 20 éve próbálja kimenteni ezeket az embereket, de évente csak egy-kettő olyat sikerül, aki nem tér vissza a tartóihoz. A csicskák inkább tűrik, hogy éheztessék vagy verjék őket, mert semmiképp nem akarnak visszakerülni a hajléktalanellátásba. A szarvasi családok az egész Alföldre kiterjedő hálózatot építettek ki, vidéki nagyvárosok hajléktalanszállóiról vadásszák össze az embereket. A rendőrség tehetetlen, Szarvason még soha senkit nem ítéltek el csicskáztatásért. Helyszíni riport.

Szenvedélybetegség-megelőző projekt Szarvason és egy óra Mező Misivel

Szarvas – Kétéves, nagyszabású projektet indít pályázati finanszírozásból a szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat. A támogatás célzott prevenciós programok megvalósítását teszi lehetővé a szenvedélybetegségek megelőzése érdekében 2019–2021 áprilisa között a régió öt településén, az evangélikus egyház humán- és infrastrukturális erejére támaszkodva.

Menekülés a csicskasorsból: „Megcsörrent az eltitkolt pénz a zsebemben, agyba-főbe vertek”

Szarvas – Egyedül Szarvas környékén csaknem százötven ember él kiszolgáltatottságban, a pénzüket elveszik, kosztért, kvártélyért cserébe dolgoztatják őket. A kényszermunka ugyan 2013 óta bűncselekménynek számít, de nagyon nehéz a felderítése. Szarvason megpróbálják a lehetetlent, mely – mint kiderült – nem is lehetetlen, van kiút, ha nem is könnyű.

Húshagyókeddi rock and roll Pál Csabával

Szarvas – Az ótemplomi egyházközség hagyományosan húshagyó kedden kicsit átalakítja a gyülekezeti termet. Ezt történt most is: koncertteremmé változott egy napra. Pál Csaba énekes érkezett a gyülekezetbe, ahol egy nagyon jó hangulatú koncertet hallgathattak a jelenlévők.

Az ötödik év első ételosztása zajlott Szarvason

Szarvas – „Az Angyali Segítség az Ótemplomból jótékonysági sorozatunk 2014 januárjában kezdődött. Rövid fejszámítás után rá kellett ébrednünk, hogy már az ötödik év, amikor jótékonysági sorozatunkat elkezdhetjük” – írták a jótékonysági akció Facebook-oldalán a hétvégén lezajlott ételosztás előtt.

Ismét ételt osztottak az Ótemplomi Szeretetszolgálat parkolójában

Szarvas – 2017. március 12-én ismét ételosztást tartottak az Ótemplomi Szeretetszolgálat szervezésében. „Ez volt a 4800 adag étel, amit az idén kiosztottunk” – írták Facebook oldalukon. Ezúttal 800 adag babgulyás készült a rászorulóknak.

Ételosztás volt az ökumenikus imahét zárásaként Szarvason

Szarvas – Az ökumenikus imahét alkalmain összegyűjtött perselypénz segítségével ismét megtöltötték a gulyáságyút Szarvason. Sokaknak segítettek ezen a hétvégén is és hogy továbbra is segíteni tudjanak, adományokat kérnek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szarvasi Ótemplomi Szeretetszolgálat csatornájára