magyar kormány

Véget ért a második nemzetközi konferencia a keresztényüldözésről

Budapest – A konferencia fő célja az volt, hogy megerősítse az együttműködést a keresztényüldözés ellen fellépő országok és nem kormányzati szervezetek, valamint egyéb donorszereplők között. Azbej Tristan záróbeszédében elmondta, hogy ha az üldözött keresztények ügyéről van szó, a főszerep a cselekvésé kell, hogy legyen, a szó csak ezután következik. Hozzátette, hogy a kereszténység a cselekvés kultúrája, amit Assisi Szent Ferenc is megfogalmazott korábban: „Hirdessétek az Evangéliumot és ha kell, akkor néha szavakkal is”.

Az üldözött keresztények megsegítéséről beszélgettek dr. Fischl Vilmossal

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgettek dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkárával, külügyi szakértővel a Magyar Kormány üldözött keresztények megsegítésével való munkájáról, a Hungary Helps programról, Szíriáról és Irakról.

Kirándulás a reformáció magyarországi bölcsőibe

Temesvár – Az 500 éves lutheri és 450 éves magyar reformáció előtt tisztelegtek a Tasnádi Református Egyházközség, a Temesvári Evangélikus-Lutheránus Egyházközség, valamint a Temesvár-Vöröscsárdai Református Egyházközség tagjai.

Tovább bővül a magyar humanitárius szerepvállalás Irakban

Budapest – Minden korábbinál jelentősebb mértékben növekedhet a magyar humanitárius szerepvállalás Irakban. Az Ökumenikus Segélyszervezet 2014-ben újraindult segélyprogramja immár állandó képviselettel és több régióra kiterjedő segítségnyújtással folytatódik. A magyar kormány által is támogatott humanitárius munka legfrissebb fejleményeiről, a rövid és hosszú távú tervekről Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója számoltak be sajtótájékoztató keretében.

Reformáció az oktatásban 2015. – Fenntartás, megújítás, szolgálat és szolgáltatás az evangélikus köznevelési rendszerben

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház sikeres pályázatott nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, az egyházak köznevelési feladatainak támogatását célzó felhívásra. A TÁMOP-3.1.17-15-2015-0011 projekt a Széchényi 2020 program keretében valósul meg.

I. Bartolomaiosz: a válságot nem lehet megoldani, ha nem fordulunk Isten és egymás felé

Budapest – A világban tapasztalható válságot nem lehet megoldani, ha nem fordulunk szeretettel Isten és embertársaink felé – mondta I. Bartolomaiosz, Konstantinápoly egyetemes pátriárkája a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) tartott előadásában hétfőn Budapesten. Az ökumenikus pátriárka azért látogatott hazánkba, hogy aláírja a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus és a magyar kormány közötti megállapodást az Országházban 2014. március 4-én. Forrás: MTI, fotó: Koszticsák Szilárd

Magyarországra látogat I. Bartolomaiosz ortodox pátriárka

Budapest – Hivatalos látogatásra Magyarországra érkezik vasárnap I. Bartolomaiosz ortodox pátriárka, akivel együttműködési megállapodást ír alá a magyar kormány – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az MTI-nek. Forrás: MTI
Feliratkozás RSS - magyar kormány csatornájára