Kassa

Kassa régi evangélikus temetőjének sorsa

Kassa városa rekreációs park kialakítását tervezi a hajdani evangélikus temető területén – adta hírül lapunk is nemrégiben, egy megjelent újságcikk alapján. Írásunk szerzője az egykori sírkert történetének azokról a részleteiről szól, amelyekről ez a tudósítás nem tett említést.

Felújítják az evangélikus sírkertet Kassán

Kassa – Egy új parkot alakítana ki a város vezetése abban a Forrás utca (Žriedlová ulica) feletti téren található temetőben, ahol 1687-tól 1889-ig, az első kassai köztemető megnyitásáig temetkeztek.

Keresztútjárással ünnepelték a nagypénteket Kassán

Kassa – A nagypénteki hagyományok elmaradhatatlan része a kassai keresztjárás. A rendezvényt a Szlovákiai Egyházak Ökumenikus Tanácsának kassai elnöksége szervezte.

A protestantizmus története a Kárpát-medencében – Beszélgetés Oláh Tamással

Kassa – Vissza a forrásokhoz – ez a címe a Magyar Nemzeti Levéltár által összeállított vándorkiállításnak, mely a protestantizmus történetét dolgozza fel a Kárpát-medencében. A kiállítást a határon túl elsőként Kassán mutatják be. A tárlat látnivalóit Oláh Tamás, a Magyar Nemzeti Levéltár Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Levéltárának osztályvezetője ismertette.

A szabadságharc szellemében Eperjesen – Szorosra fonódó kapcsolatok két evangélikus egyház között – FOTÓK! VIDEÓK!

Eperjes – A szabadságharcra való közös emlékezéssel és az evangélikus gimnáziumok közötti együttműködéssel erősíti kapcsolatait a Szlovákiai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház. Szabadság, békés együttélés, ökumené. Ezek a gondolatok határozták meg azt az ünnepélyes fogadást, melynek keretében az 1848-as forradalom és szabadságharc 168. évfordulójáról emlékeztek meg március 16-án, szerdán Eperjesen, az Evangélikus Kollégiumban, amely ma püspöki székhelyként működik. A videókat folyamatosan töltjük fel!

Karácsonyi tömeg a kassai evangélikus templomban

Kassa – Szlovákia második legnépesebb városának evangélikussága nemcsak épületét, hanem híveit is számon tartja. Szöveg és fotó: Galambos Ádám
Feliratkozás RSS - Kassa csatornájára