Luther Márton kollégium

Nyíregyházi kollégisták szeretetszolgálata adventben

Nyíregyháza – Hagyományainkhoz híven idén is több helyre ellátogattak a Luther Márton Evangélikus Kollégium diákjai karácsony előtt Nyíregyházán, hogy műsorral, kisebb-nagyobb ajándékokkal kedveskedjenek másoknak. „Nagy izgalommal és odaadással készültünk” – írta a kollégium két diákja, Nagy Eszter és Oláh Eszter szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

„Hagyományos értékek, modern oktatás” – Összevont tanévnyitót tartottak Nyíregyházán az evangélikus intézmények tanulói számára

Nyíregyháza – Ismét összevont tanévnyitó ünnepséget tartottak Nyíregyházán, az evangélikus oktatási intézmények számára 2015. augusztus 31-én, 16 órától. A Nagytemplom zsúfolásig megtelt a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium, a Luther Márton Kollégium, valamint az Evangélikus Roma Szakkollégium diákjaival.

Hagyomány és emlékezés a Ökumenikus Nyári Szabadegyetemen

Nyíregyháza – Mi köze az emlékezetnek a kiszámíthatatlan reakcióinkhoz? Hogyan lehet ma is hordható kiegészítőket készíteni ősi technikával? Hogyan viszonyul egymáshoz a népzene és a beat, a hagyomány és a kortárs kultúra? Ehhez hasonló izgalmas kérdésekre kaphattak választ a 26. Ökumenikus Nyári Szabadegyetem résztvevői.

„Most bocsátod el, Uram, szolgádat beszéded szerint békességgel”

Nyíregyháza – 2015. május 27-én a nyíregyházi Luther Márton Kollégium diákjai és tanárai – tanévzáróval és pedagógusnapi köszöntéssel is egybekötött – meglepetés ünnepség keretében búcsúztak nyugdíjba vonuló igazgatójuktól, Martinovszky Istvántól.

A Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatot hirdet a nyíregyházi Luther Márton Kollégium intézményvezetői állására

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatot hirdet a nyíregyházi Luther Márton Kollégium intézményvezetői állására. Az alábbiakban olvashatóak a feltételek.

Jótékonysági kulturális délutánt rendeztek a nyíregyházi Luther Márton Kollégiumban

Nyíregyháza – 2014. november 16-án a Luther Márton Kollégium Szülői Munkaközössége, dolgozói és diákjai jótékonysági céllal kulturális délutánt rendeztek. Műsorral szolgáltak a kollégium diákjai. Házi süteményeket lehetett vásárolni, továbbá kis szatócsbolt várta az érdeklődőket. A befolyt összeget a DÖK támogatására, szakkörök eszközellátására és a végzős diákok jutalmazására fordítják.

Kakukktojások Nyíregyházáról – Szmolár Tünde, Eszenyi Gábor, Martinovszky István

Sopron – Immáron hatodik alkalommal került megrendezésre Sopronban az evangélikus gimnáziumok országos kórustalálkozója. Azoknak a tanároknak és diákoknak az összejövetele ez, akiknek az életében meghatározó szerepet tölt be az éneklés, a kórusmuzsika, a közös zenélés közösségteremtő ereje. Megszólítottuk a kórusok vezetőit, meséljenek nekünk élményeikről, tapasztalataikról. Szöveg: Ittzés Szilvia, fotók: Mészáros Ildikó, Szabó Dániel, Muntag András
Feliratkozás RSS - Luther Márton kollégium csatornájára