Nyitott Templomok Napja

Mezőberényben is megtartották a Nyitott templomok napját

Mezőberény – 2019. szeptember 14-én, szombaton a Mezőberény II. Kerületi tót/szlovák templom is csatlakozott az Ars Sacra Fesztivál keretein belül megrendezett „Nyitott templomok napja” programhoz.

Több mint hatszáz ingyenes program az idei Ars Sacra Fesztiválon

Budapest – Több mint hatszáz ingyenes programmal, csaknem 400 helyszínen várják országszerte és a határon túl is az érdeklődőket az idei Ars Sacra Fesztiválon, amelyet szeptember 14. és 22. között rendeznek meg.

Nyitott templom Szécsényben

Szécsény – A Szécsényi Evangélikus Egyházközségben már évek óta hagyomány az Ars Sacra Fesztivál keretében megrendezett Nyitott Templomok Napja programban való részvétel. Idén az alkalom szeptember 16-ra esett, amely egyben a város által szervezett Szécsény Feszt szombatja volt.

Nyitott templomok napja: Éjszakai templomtúra lesz Debrecenben

Debrecen – Éjszakai belvárosi templomtúrára hívja az érdeklődőket a debreceni Református Kollégium múzeuma szombaton, a nyitott templomok napján – jelezte a Tiszántúli Református Egyházkerület kommunikációs szolgálata az MTI-nek.

Nyitott Templomok Napja volt Kisbéren

Kisbér – A Kisbéri Napok városi rendezvényhez kapcsolódva, a helyi evangélikus, református és római katolikus közösségek idén is megszervezték a Nyitott Templomok Napját. Július 29-én, szombaton több programot is kínáltak a fiataloknak és a kicsit idősebbeknek.

Idén is nyissuk ki a templomok kapuit, mutassuk meg magunkat!

Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, az Európai Örökségnapokkal együttműködve minden év szeptemberének harmadik szombatján meghívjuk a történelmi egyházak képviselőit, hogy nyissák meg templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Mutassák be a templom építészeti, művészeti értékeit, előadásokat, beszélgetéseket, gyerekprogramokat, filmvetítéseket, kiállításokat szervezzenek a Nyitott Templomok Napján.

Evangélikusok a XVIII. kerületben

Budapest – Ezzel a címmel rendeztek második alkalommal Nyitott Templomok Napját 2016. szeptember 24-én, szombaton Pestszentlőrincen. Idén nemcsak a lőrinci Élő Kövek Temploma, hanem a Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium is megnyitotta kapuit az érdeklődők számára.

NYITOTT TEMPLOMOK NAPJA: Ikonfestő kiállításával várták az érdeklődőket Szécsényben

Szécsény – A szécsényi evangélikus templom oltára hivatalosan is Nógrádikum-díjban részesült 2016. szeptember 17-én. Ezen a napon délutántól estig nyitva tartották a templom ajtaját, hogy bárki megnézhesse Kolumbán Bernadett ikonfestő kiállítását, a gyülekezet életéről szóló tárlatot. Emellett dr. Feketéné Benkó Kata csodás orgonajátékát is meghallgathatták az érdeklődők.

A debreceni evangélikusok ajtói ebben évben is nyitva álltak

Debrecen – Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, az Európai Örökségnapokkal együttműködve, 2016 szeptemberének harmadik szombatján a Debreceni Evangélikus Egyházközség is megnyitotta temploma, múzeuma és gyülekezeti háza ajtaját az érdeklődők előtt, és színes kulturális programokkal várta a betérőket.

Ma kezdődik az Ars Sacra Fesztivál – Holnap lesz a Nyitott Templomok Napja

Budapest – Ma kezdődik és jövő vasárnapig tart az Ars Sacra fesztivál, amely több mint hatszáz ingyenes zenei, irodalmi, művészeti programmal várja vendégeit szerte az országban és a határon túl is.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nyitott Templomok Napja csatornájára