Réz-Nagy Zoltán

Debreceni csoda alig három emberöltő alatt

Debrecen – Hálaadó istentisztelet keretében adtak hálát a debreceni evangélikusok templomuk és gyülekezetük 130 éves fennállásáért. Az istentiszteleten Fabiny Tamás elnök-püspök hirdette Isten igéjét.

Megkezdődött az Evangélikus Hittudományi Egyetem 129. tanéve

Budapest – 23 főállású oktatóval és 85 nappali és 80 esti tagozatos, azaz 165 hallgatóval kezdte meg 2019/2020-as tanévét az egyetem. A zuglói evangélikus templomban 2019. szeptember 6-án tartott ünnepi ülésen Csepregi Zoltán rektor beszédét követően kihirdették a tanári változásokat, hatodévesek kibocsátására, doktorrá avatásra került sor, valamint fogadalmat tettek az új hallgatók. A tanévnyitó istentiszteleten Béres Tamás hirdette Isten igéjét.

Krisztus szenvedéstörténete elevenedik meg tizenöt helyszínen

Pápa – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye tizenöt helyszínén teszi teljesebbé a húsvéti ünnepre készülést passiójátékával.

Elsőéves teológushallgatók látogattak az Északi Püspöki Hivatalba

Budapest – A hagyományokhoz híven idén is meghívást kaptak az Evangélikus Hittudományi Egyetem elsőéves teológus-lelkész szakos hallgatói az Északi Egyházkerület Püspöki Hivatalába, ahol dr. Fabiny Tamás püspök köszöntötte őket.

Asztali beszélgetés a mesék üzenetéről

Budapest – Amennyiben a mesék üzenetét követjük, akkor jobb, teljesebb emberek leszünk – állapíthatjuk meg a Meseterápia című disputát követően. Az Asztali beszélgetések sorozat évadnyitó alkalmán Csóka Judit klinikai szakpszichológus, meseterapeuta, Helmich Katalin múzeumpedagógus, a Mesemúzeum vezetője és Réz-Nagy Zoltán evangélikus lelkész a meseterápiáról és a mesék gyermekeknek és felnőtteknek szóló üzenetéről beszélgetett.

Hogy életetek legyen!

Budapest – „Isten hagyja kiszorítani magát a világból – a keresztre.” Az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói idén is a zuglói evangélikus templomban mutatták be először passió-előadásukat, melyet a nagyhét folyamán tizenhét evangélikus gyülekezetben adnak még elő.

Adventi üzenet: világosság és sötétség között

Az evangelikus.hu adventi üzenet című sorozatában Réz-Nagy Zoltán, a Debreceni Evangélikus Egyházközség lelkészének gondolatait olvashatják.

Advent Jézus eljövetelére irányítja a figyelmet – Ezüstvasárnap Debrecenben

Debrecen – Újabb gyertya gyulladt meg Debrecen főterén vasárnap este. 17 órától indult az énekes lucázó vonulás a Régi Városházától, majd adventi gondolatok hangzottak el a város karácsonyfája mellett Barcsa Lajos alpolgármester, Réz-Nagy Zoltán evangélikus lelkész és Sipos Barnabás ortodox pap jóvoltából. Közreműködött a Debreceni Szent Háromság Magyar Orthodox Templom kórusa és a Debrecen Helyőrségi Zenekar.

Adj innom! – Debreceni imahét zárás

Debrecen – A Nagytemplom adott otthont az ökumenikus imahét záró alkalmának január 25-én, vasárnap. A gyülekezetet Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület 2015. január 24-én beiktatott püspöke köszöntötte.

Szélrózsa-találkozó 2014: Ez csak mese? – fórumbeszélgetés

Soltvadkert – Dr. Antalfai Márta és dr. Percze Sándor beszélgetése Réz-Nagy Zoltán evangélikus lelkész moderálásával a meséről és a bibliai narratíváról.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Réz-Nagy Zoltán csatornájára