közösségi média

Lelki tartalmak kavalkádja a közösségi oldalakon

Most, hogy zárva vannak templomaink és istentiszteleti alkalmaink áttevődtek az online térbe, néhány gondolatban megosztom személyes tapasztalataimat. Az első hetekben kereső voltam az online lelki tartalmakban. Olyan hirtelen zúdult rám a sok videós istentisztelet, imaóra, bibliakör, hogy szinte úgy éreztem elveszek bennük. Csak kapkodtam a fejem, vagyis inkább kattintgattam ide-oda. Ennek következtében rövid időn belül megduplázódott közösségi oldalamon a mentett tartalmak felülete.

Hol van Isten a házasságban?

Az elmúlt hetek média- és közösségi felülete a majd negyed évszázaddal ezelőtt Angliából indult házasság hetétől volt hangos. A kezdeményezés jó alkalom arra, hogy a házasság, annak örömei a közbeszéd témája legyen, ugyanakkor a válságról és nehézségekről is beszélni kell, és azokról sem szabad megfeledkezni, akik nem találták meg a társukat – ők az egyedülállók.

„Ma Jézus is fenn lenne a Facebookon“  

Rajna-vidék – A Rajna-vidéki Protestáns Egyház internetfelelőse, Ralf Peter Reimann teológus nagy lehetőséget lát a Facebookban, Twitterben és a hasonló fórumokban az egyházak számára is.

Házasság 2.0 – A kapcsolatot cseréld, ne a társad!

Budapest – A házasság megítélésében bekövetkezett hazai szemléletváltásról, a közösségi média párkapcsolatokra gyakorolt hatásáról, valamint a meglévő házasságok megújítási gyakorlatáról tartottak ma könyvbemutatóval egybekötött sajtóbeszélgetést az Aranytíz Kultúrházban. A beszélgetés alapjául dr. Mihalec Gábornak a Harmat Kiadó gondozásában most megjelent, Házasság 2.0 című kötete szolgált, amely a házasságok újraépítésében, a krízisben lévő párok problémáinak kezelésében kíván segítséget nyújtani.

„Hagyd ott a világhálót, és kövess engem!” – Digitális böjtöt is tarthatunk

Genova – Valentino Porcile, a genovai SS. Annunziata di Sturla-templom plébánosa javaslatot tett közzé a közösségi oldalakon annak érdekében, hogy ki tudjuk kapcsolni a mobiltelefont, és tudjuk a valódi kapcsolatainkat építeni.

Halak a hálózatban – Facebook és teológia

A Facebook gazdag reflexiós bázist szolgáltat nemcsak a szociológia, a pszichológia vagy a kommunikáció- és médiatudomány számára, hanem – akár – a teológia számára is.

Felhívás: Ünnepeljük együtt a reformáció vasárnapját a közösségi médiában is!

Észak-Kelet Iowa – Budapest – 2014. október 26-ra az Észak-Kelet Iowai Zsinat egy internetes akciót szervezett, amelyre a Magyarországi Evangélikus Egyházat is, mint testvéregyházát és partnerét, annak gyülekezeteit és lelkészeit, valamint híveit is meghívta. Az alábbiakban ennek a felhívásnak a részleteit tesszük közzé és kérjük a magyarországi evangélikus testvéreket is a csatlakozásra.

A könyvnyomtatástól a közösségi médiáig – Nyugdíjas lelkészek találkoztak

Budapest – A Deák téri gyülekezet kistermében került sor 2014. március 7-én a nyugdíjas lelkészek hagyományossá vált találkozójára. Az alkalmon Horváth-Bolla Zsuzsanna, az MEE kommunikációs vezetője tartott előadást a médiumokban beállt változásokról, különös tekintettel az egyházi média jelenlegi helyzetére. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna
Feliratkozás RSS - közösségi média csatornájára