Budapest Deák téri Evangélikus Egyházközség

Az evangélikusság az identitásom része

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Ajándékcsomagokat adtak át rászoruló családoknak a Deák téri evangélikus egyházközségben

Budapest – A Budapest-Deák téri evangélikus gyülekezet tagjai és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai 60 rossz szociális körülmények között élő család, illetve hajléktalan számára adtak át a mai napon tartós élelmiszerekből álló (tea, kávé, szaloncukor, húskészítmény, zacskós leves, zöldségkonzerv, kenyér, keksz) karácsonyi ajándékcsomagokat a budapesti Deák téri evangélikus templom udvarán.

Elbúcsúzott a rákoskeresztúri gyülekezettől Kovács Áron

Kovács Áron 2011-től szolgált a Rákoskeresztúri Evangélikus Egyházközségben. 2018. augusztus 5-én az alábbi igehirdetéssel búcsúzott a gyülekezettől. Kovács Áron a lelkészi szolgálatot a Pesti Evangélikus Egyház Deák Téri Egyházközségben folytatja.

Deák tér: Újabb bemutatkozó körön vannak túl a püspökjelöltek – VIDEÓ!

Budapest – A Pesti Evangélikus Egyházmegye szervezésében a négy püspökjelölttel fórumbeszélgetésre került sor a Deák téri evangélikus templomban 2018. január 31-én. A jelölteket előzetesen írásban beadott kérdések alapján, különböző témakörök szerint kérdezte a moderátor, Győri Gábor esperes.

Karácsonyi ajándékcsomagokat adott át rászoruló családoknak az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – A Budapest-Deák téri evangélikus gyülekezet tagjai és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai 60 nehéz szociális körülmények között élő család, illetve hajléktalan számára adtak át ma tartós élelmiszerekből (tea, kávé, szaloncukor, húskészítmény, zacskós leves, zöldségkonzerv, kenyér, keksz) álló karácsonyi ajándékcsomagokat templomuk udvarán.

„Önmagukba kell nézniük az egyházaknak is” – Interjú ifj. Cselovszky Ferenccel

Budapest – „Istenben hinni azt jelenti, hogy bízunk Istenben, s akiben bízunk, annak adunk a szavára és nem kételkedünk szándékainak tisztaságában” – mondta ifj. Cselovszky Ferenc evangélikus lelkész a hirado.hu-nak adott interjújában.

Orgonazenés áhítatok – Beszélgetés Finta Gergellyel

Budapest – „Minden zene célja (...), hogy Isten dicsőségét zengje, és a lelket felüdítse; ahol ezt nem tartják szem előtt, ott nem zene szól, csak ördögi zűrzavar” – fogalmazott Johann Sebastian Bach. A Deák téri orgonazenés áhítatok fókuszában nemcsak Bach zenéje áll, hanem éppen ez a hitvallás is. Finta Gergely orgonaművészt, a Deák téri evangélikus templom orgonistáját, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi docensét kérdeztük.

Karácsonyi ajándékcsomagokat kaptak budapesti rászoruló családok evangélikusok támogatásával

Budapest – Ötven, rossz szociális körülmények között élő család, illetve hajléktalan embertársunk számára adtak át tartósélelmiszerekből álló (tea, kávé, szaloncukor, húskészítmény, zacskós leves, zöldségkonzerv, kenyér, keksz, szalámi) karácsonyi ajándékcsomagokat a Budapest-Deák téri evangélikus gyülekezet tagjai és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai, önkéntesei.

26. alkalommal kerül megrendezésre a Bach-hét Budapesten

Budapest – Idén 26. alkalommal kerül megrendezésre a Deák téri evangélikus templomban a Magyar Bach Társaság és a Pesti Evangélikus Egyház Deák téri Egyházközségének rendezésében a Budapesti Bach-hét június elseje és hetedike között. Az igehirdetéssel egybekötött zenei alkalmak a hét minden napján 19.00 órakor kezdődnek.

Tűzkeresztség – 10 éves a Tamás mise

Budapest – 2015. május 10-én a Deák téri evangélikus templomban ünnepelték meg azt, hogy tíz évvel ezelőtt egy maroknyi csapat megálmodta a Tamás mise magyarországi meghonosítását. Az alkalmon Igét hirdetett Gáncs Péter püspök, liturgus volt Darvas Anikó lelkésznő. Az istentisztelet házigazdája Szeli Noémi volt és a Lift! együttes zenélt. KÉPRIPORT!

Oldalak

Feliratkozás RSS - Budapest Deák téri Evangélikus Egyházközség csatornájára