Debreceni Református Hittudományi Egyetem

Erről a könyvről beszélgetni kell!

„A 264 oldalas kötet nyolc nagyobb egységre bomlik, s mindegyik a lelkészi pálya egy-egy hangsúlyos szeletét járja körbe. A tartalmi építkezés – telitalálat” – fogalmaz az Igazság és Élet folyóiratban megjelent recenziójában dr. Bodó Sára. Alábbiakban a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektorhelyettese, a Gyakorlati Teológiai Tanszékének egyetemi docense írását olvashatják a Szabó Lajos által szerkesztett Égi hívás – földi pálya című kötetről.

A téma az úrvacsora: a történelmi egyházak közös alapjait vitatták meg Debrecenben

Debrecen – Ökumenikus tudományos szimpóziumon tanácskoztak a történelmi egyházak képviselői a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. A tanácskozáson a magyar részvevőkön kívül, további három országból érkeztek előadók. A szimpózium témája az úrvacsora volt.

Sokkal több, ami összeköt bennünket, mint ami elválaszt

Debrecen – Először rendeztek Debrecenben ökumenikus napokat. A hittudományi egyetem és a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány konferenciájának a célja, hogy az ökumenikus párbeszéd érdemben erősödjön, és gyakorlati hatásai legyenek.

Dadogó próféták, szegény angyalok – Reformációi kiállítás a Várkert Bazárban

Ég és föld között – A Biblia a magyar képzőművészetben címmel nyílt kiállítás a budapesti Várkert Bazárban. A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem együttműködésével megvalósult nagyszabású sorozat a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójára emlékezik. Az utolsó állomás – Debrecen, Győr és Kolozsvár után – Budapest, ahol január 14-ig látogatható a kiállítás.

Dr. Varga Gyöngyi habilitációs előadást tartott a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen

Debrecen – Dr. Varga Gyöngyi a tavaszi félév során nyújtotta be Elbeszélt hit: Az Ószövetség „nomád teológiája” című habilitációs dolgozatát a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen. A DRHE Habilitációs Tanácsa a beérkezett bírálatok alapján 2016. június 22-re tűzte ki a dolgozat vitáját.

Bölcskei Gusztáv lett a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektora

Debrecen – Bölcskei Gusztávot bízta meg a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektori feladatainak ellátásával, a Tiszántúli Református Egyházkerület január 24-én megalakult új elnöksége: Fekete Károly püspök és Adorján Gusztáv főgondnok – tájékoztatta az MTI-t közleményben csütörtökön az egyházkerület sajtóreferense.

Teológiatörténei pályázatot írt ki a Debreceni Református Hittudományi Egyetem a Magyar Holokauszt Emlékév alkalmából

Debrecen – A Debreceni Református Hittudományi Egyetem a Magyar Holokauszt Emlékév alkalmából, az ifj. dr. Varga Zsigmondra történő megemlékezés-sorozat jegyében az alábbi teológiatörténeti pályatételeket írja ki protestáns teológusok, hitéleti szakos egyetemi és főiskolai hallgatók, doktoranduszok és lelkipásztorok részére.
Feliratkozás RSS - Debreceni Református Hittudományi Egyetem csatornájára