segítség

Kétszer annyian kérnek segítséget a járványhelyzet miatt

Budapest – Az elmúlt 12 hónapban kétszer annyi kérés érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjába, mint az azt megelőző hasonló időszakban. Sokan kérnek élelmiszert, fertőtlenítő szereket és a védekezéshez szükséges felszereléseket, például maszkot. További számos megkeresésben az online oktatás otthoni biztosításához kérnek támogatást, többek között a digitális eszközök vagy az internetkapcsolat hiánya miatt.

Segít az LVSZ Etiópiának

Genf – Tavaly év végén a magyar sajtóban is több hír jelent meg az Etiópia északi részén polgárháborús helyzetet előidéző fegyveres konfliktusról, amelynek következtében tízezrek kényszerültek a szomszédos országokba (például Szudánba) menekülni, és legalább további 2,2 millió ember vált belső menekültté. Ők jelenleg mindannyian a segélyszervezetekre vannak utalva a túléléshez.

A járvány harmadik hulláma alatt sem engedi el a rászorulók kezét az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Mára sok, a tavaly márciusban még kivételesnek számító rutin- és extrafeladat épült be az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatának mindennapi működésébe. A rendszeres fertőtlenítés és higiénés körülmények biztosítása mellett a fertőzésveszély csökkentését elősegítő védőeszközök használata is általánossá vált mind a munkatársak mind a támogatottak tekintetében. A járványhelyzet napjainkban egyre inkább felívelő harmadik hullámára pedig ismét gyorsan reagálnak az Ökumenikus Segélyszervezet különböző intézményei, annak érdekében, hogy küldetésüket a módosult működés mellett is be tudják tölteni.

Segítés a segítséghez 3.0 – Pályázati kiírás

Budapest – A járványhelyzet elhúzódására való tekintettel egyházunk a tavalyi két kiírást követően most ismételten rövid határidejű, gyors elbírálású pályázati lehetőséget kínál egyházközségek részére.

Már százezer, válságövezetben élő emberen segített a Hungary Helps Program

Budapest – „Négy év alatt a közvetlen kedvezményezettjeink száma mostanra meghaladta a százezer főt. A közömbösség ellen is küzdünk, nem csak a keresztényüldözés ellen. Ennek az egyik színtere Brüsszel is, és az európai politika is. A legfrissebb kimutatások szerint 340 millió ember szenved üldöztetést a keresztény hite miatt a világon, mi eddig százezer embernek tudtunk segíteni, ami egy óriási eredmény, főleg egy ilyen kis országtól, mint Magyarország.” – Ezt Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára mondta a Spirit Fm Magyarország segít! című műsorában, amelynek vendége volt még Hölvényi György KDNP-s európai parlamenti képviselő, a Hungary Helps Program jószolgálati nagykövete.

Az elmaradt perselypénzek pótlásáról döntöttek

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa rövid határidejű és gyors elbírálású pályázatot hirdetett – immáron második alkalommal – a gyülekezetek számára, a járványügyi helyzet miatt elmaradt perselypénzek pótlására. A napokban lezárult második pályázat eredményeiről kérdeztük Németh Zoltánt, a gyülekezeti és missziói osztály vezetőjét.

Lélegeztetőgépeket juttat el Ukrajnába a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Mariupol – Az Ökumenikus Segélyszervezet január végén Beregszászról indította útnak Magyarország Kormányának adományát, 50 db lélegeztetőgépet ukrajnai kórházak részére. Az elmúlt másfél hétben a Segélyszervezet munkatársai 10 kormányzóságon keresztül kísérték a szállítmányt és szervezték meg az átadásokat az egészségügyi intézmények számára.

Védőhálót jelentenek az egyházi közösségek

Miskolc – A vallási közösségek nem hagyják magukra idős tagjaikat a járvány idején sem. Az egyházak számára is kihívást jelent a koronavírus miatt kialakult járványhelyzet, hiszen legtöbb helyen a közösségi élet az online térbe szorult vissza. A gyülekezetvezetők ezzel együtt is igyekeztek mozgósítani az erőiket a rászoruló idősek megsegítésére.

Földrengésben súlyosan sérült középiskola újjáépítését támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet Horvátországban

Zágráb – Petrinja – Glina – Egy hete utazott Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa a Horvátországot megrázó földrengés helyszínére, hogy részt vegyen a károk pontos felmérésében és megtervezze a Segélyszervezet hosszú távú segítségnyújtását. A földrengés epicentrumában, Petrinjában és a környező településeken több szociális intézményt, óvodákat, iskolákat és egy idősek otthonát is érintő felmérést folyamatos földmozgások nehezítették.

„Segítünk másokon, és ez nagyon felemelő”

Budapest – Lassan véget ér az év, ilyenkor talán egy évértékelő vagy másmilyen visszatekintés lenne helyénvaló, de a mindenki számára ismert körülmények miatt kevés, közvetlenül a csapatot érintő dolog történt, amiről megemlékezhetnénk (Regős Laca századossá válásán kívül). Mégis, ha van, amiről nem lehet eleget beszélni, az az egészségügyi dolgozók áldozatos, emberfeletti munkája. Ennek kapcsán szólaltattuk meg három játékosunkat, akik orvosként vagy orvostanhallgatóként szerepet vállaltak a járvány elleni védekezésben – írták az Erő Vár FC blogjában.

Oldalak

Feliratkozás RSS - segítség csatornájára