Kovács Viktor

Öt ok, amiért jó evangélikusnak lenni

Kovács Viktor evangélikus lelkész a KötőSzó olvasóinak sem ismeretlen, hiszen több írását olvashatták már oldalunkon. Azonban az ajkai lelkész aktívan vezeti saját blogoldalát is, és nemrégiben podcast-adásokba is kezdett. Az Evlelkész Podcast első adásában öt okot fogalmazott meg, amiért jó evangélikusnak lenni.

Nő a fény, nő szívünkben a remény

Ajka – Evangélikus szertartás keretében gyújtották meg az ünnepre készülők az Agórán levő adventi koszorún a harmadik gyertyát 2019. december 14-én. Kovács Viktor evangélikus lelkész egy dalt tanított a megjelenteknek, amit a gyertyagyújtást követően közösen énekeltek el.

Böjti imádság – A testi betegségben szenvedőkért

Böjt 2017 – „Nyomorúságom idején az Úrhoz folyamodom, kezem éjjel is kitárom feléje lankadatlanul” (Zsolt 77,3). Böjt idején külön hangsúlyt nyer az imádság. Az evangelikus.hu böjti sorozatában Kovács Viktor, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének imádságát olvashatja.

Böjti imádság – A megbocsátás gyakorlásáért

Böjt 2017 – „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt” (Fil 4,6). Böjt idején külön súlyt nyer az imádság. Az evangelikus.hu böjti sorozatában Kovács Viktor, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének imádságát olvashatja.

Böjti imádság – A felebarátért

Böjt 2017 – „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt” (Fil 4,6). Böjt idején külön súlyt nyer az imádság. Az evangelikus.hu böjti sorozatában Kovács Viktor, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének imádságát olvashatja.

A reformáció megmozgat – Interjú Kovács Viktor ajkai lelkésszel, a reformációi emlékfutás egyik résztvevőjével

Csákvár – A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerületben szolgáló lelkészek közül egyedül Kovács Viktor ajkai lelkész vállalkozott a Csákváron rendezett reformációi emlékfutáson való részvételre, és sikeresen teljesítette az öt reformációi mérföldes (7585 m) távot. Vele beszélgettünk.

„Mit viszel magaddal? – Tanévnyitó istentisztelet az Ajkai Evangélikus Egyházközségben

Ajka – Ige, zene, áldás, békesség, közösség. Néhány szóban talán így foglalhatnánk össze az ajkai gyülekezetben 2016. szeptember 25-én, vasárnap tartott tanévnyitó istentiszteletet.

Kovács Viktor, a dobos-gitáros lelkész

Ajka – Vajda István nyugdíjba vonulásával új lelkész érkezett az ajkai evangélikus gyülekezethez Kovács Viktor személyében. A fiatal lelkészt, aki az elmúlt két évben a Somló környékén, a somlószőlősi és a kertai evangélikus gyülekezetekben szolgált, felszentelése után pedig három évet töltött budapesti szolgálatban, augusztus 6-án iktatták új hivatalába. Kovács Viktorral a TV Ajka stúdiójában beszélgettünk.

Beat-shop – Beszélgetés püspökökkel a zenéről – VIDEÓ!

Mátrafüred-Sástó – Asztali zenés beszélgetések folytak püspökeinkkel a Szélrózsa-találkozón a számukra sokat jelentő zenékről. Fiatal lelkészkollégák kérdezték őket. A kultúra termében július 28. és 30. közötti alkalmakról készült videofelvételeinket láthatják.

Lelkészt iktattak Ajkán

Ajka – „Ünnep és mérföldkő, amikor meghívnak a gyülekezetbe, amelynek a tagjai tőled akarják hallgatni Isten beszédét” – mondta Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese, amikor hivatalába iktatta Kovács Viktor lelkészt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kovács Viktor csatornájára