Kovács Viktor

Mi az, ami nem nekem szól a Bibliából?

Vajon nekem szól a Biblia? Tényleg minden része ugyanannyira érvényes, mint régen? Mindenkinek szól az, amiket Jézus mondott?

Evlelkész podcast: Önazonosságra és stabilitásra törekszik videóiban az ajkai lelkész

Ajka – Nem volt nehéz a digitális átállás Kovács Viktor számára, hiszen Youtube-csatornáján advent óta rendszeresen ad közre tartalmakat, volt tapasztalata videós és podcast-anyagok készítése terén is. Ezért aztán gyülekezetének tagjai sem aggódtak azon, hogy nem lehet majd templomba menni, „a tisztelendő úr úgyis megcsinálja videóban!” – mondták. Érdeklődésünkre az ajkai lelkész elmesélte eddigi tapasztalatait.

Vasárnapi ige: Kiáltás az Úrhoz

2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Evlelkész podcast: Evangelizáció, ismeretterjesztés, oktatás

Ajka – „Lélekről, életről, Istenről, spiritualitásról, hitről, egyházról, Bibliáról konyhanyelven, evangélikus szemsz…, akarom mondani fülszögből.” Ezekkel a gondolatokkal köszönti olvasóit, hallgatóit Kovács Viktor ajkai evangélikus lelkész, aki podcast adásokat készít. Első adása december közepén jelent meg és több nagy videómegosztó portálon, a zenestreamelő és podcastgyűjtő alkalmazásokon is megtalálható. De honnan is indult ez az egész, mi motivál egy fiatal lelkészt, hogy ilyenbe belevágjon, no és persze mit akar vele elérni vagyis mi a célja ezeknek a podcasteknek? Ezekről beszélgetett Schvarczkopf Anita az ötletgazdával.

Öt ok, amiért jó evangélikusnak lenni

Kovács Viktor evangélikus lelkész a KötőSzó olvasóinak sem ismeretlen, hiszen több írását olvashatták már oldalunkon. Azonban az ajkai lelkész aktívan vezeti saját blogoldalát is, és nemrégiben podcast-adásokba is kezdett. Az Evlelkész Podcast első adásában öt okot fogalmazott meg, amiért jó evangélikusnak lenni.

Nő a fény, nő szívünkben a remény

Ajka – Evangélikus szertartás keretében gyújtották meg az ünnepre készülők az Agórán levő adventi koszorún a harmadik gyertyát 2019. december 14-én. Kovács Viktor evangélikus lelkész egy dalt tanított a megjelenteknek, amit a gyertyagyújtást követően közösen énekeltek el.

Böjti imádság – A testi betegségben szenvedőkért

Böjt 2017 – „Nyomorúságom idején az Úrhoz folyamodom, kezem éjjel is kitárom feléje lankadatlanul” (Zsolt 77,3). Böjt idején külön hangsúlyt nyer az imádság. Az evangelikus.hu böjti sorozatában Kovács Viktor, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének imádságát olvashatja.

Böjti imádság – A megbocsátás gyakorlásáért

Böjt 2017 – „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt” (Fil 4,6). Böjt idején külön súlyt nyer az imádság. Az evangelikus.hu böjti sorozatában Kovács Viktor, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének imádságát olvashatja.

Böjti imádság – A felebarátért

Böjt 2017 – „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt” (Fil 4,6). Böjt idején külön súlyt nyer az imádság. Az evangelikus.hu böjti sorozatában Kovács Viktor, az Ajkai Evangélikus Egyházközség lelkészének imádságát olvashatja.

A reformáció megmozgat – Interjú Kovács Viktor ajkai lelkésszel, a reformációi emlékfutás egyik résztvevőjével

Csákvár – A Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerületben szolgáló lelkészek közül egyedül Kovács Viktor ajkai lelkész vállalkozott a Csákváron rendezett reformációi emlékfutáson való részvételre, és sikeresen teljesítette az öt reformációi mérföldes (7585 m) távot. Vele beszélgettünk.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Kovács Viktor csatornájára