Egyházzenei Bizottság

Még lehet csatlakozni a virtuális kórustalálkozóhoz

Létrejött az evangélikus gyülekezeti kórusok virtuális találkozójának YouTube-csatornája. Az Egyházzenei Bizottság várja az énekkarok csatlakozását.

Újra kapható a Karénekeskönyv I. kötete

Több évig hiánycikknek számított az a kóruskötet, amely minden evangélikus énekkarnak alapgyűjteménye lehet. Most örömmel számolunk be arról, hogy az Egyházzenei Bizottság támogatásával a Luther Kiadó újra kinyomtattatta a Karénekeskönyv első kötetét.

Az Egyházzenei Bizottság tájékoztatása a gyülekezeteknek az orgonafelügyeletben bekövetkezett változásokról

Fót – Tisztelettel tájékoztatjuk a Magyarországi Evangélikus Egyház gyülekezeteit, hogy az Egyházzenei Bizottság 2021. február 12-i ülésén döntött az orgonafelügyelet átszervezéséről. A döntésre azért volt szükség, mert dr. Kormos Gyula, aki különösen sokat tett orgonaszakértőként az elmúlt évtizedekben, a koronavírus áldozata lett. Tevékenységéért, életéért hálásak vagyunk.

Kórustalálkozó – helyett

Budapest – A reformáció ötszázadik jubileumi évében, 2017-ben Szarvason tarthattunk kórustalálkozót. Igen sikeresnek értékelte mindenki a szervezést és a megvalósítást. Olyannyira, hogy evangélikus egyházi vezetőink (püspöki szinten és a Reformációi Emlékbizottságban) indítványozták: háromévente legyen országos evangélikus kórustalálkozó. 2020–21-ben lett volna esedékes tehát az újabb alkalom, ám azt a járvány miatt ezt el kellett halasztani.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Zenei Bizottsága pályázatot hirdet orgonajavításra, az egyházzene támogatására

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Zenei Bizottsága pályázatokat írt ki, amelyeket honlapunkon is közzéteszünk. A feltételeket a mellékletekben olvashatják el.

Felhívás az evangélikus gyülekezetek kórusainak országos találkozójára

Budapest – A reformáció 500 éves évfordulója tiszteletére Egyházunk 2017. május 13-14-re, Cantate vasárnapját megelőző szombatra és vasárnapra, országos kórustalálkozót szervez.

Az Egyházzenei Bizottság honlapjára felkerültek az idei egyházzenei és orgonafelújítási pályázati kiírások

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Zenei Bizottsága pályázatot hirdet evangélikus gyülekezeti énekkarok, hangszeres együttesek és egyházzenei rendezvények pénzügyi támogatására valamint evangélikus templomi orgonák javításának, karbantartásának pénzügyi támogatására.

Kiírták az egyházzenei pályázatokat

Budapest – Az Egyházzenei Bizottság kiírta idei pályázati lehetőségeit mind orgona-felújítási mind egyházzenei témában. A pályázati feltételek megtalálhatóak a bizottság honlapján. Forrás: egyhazzene.lutheran.hu
Feliratkozás RSS - Egyházzenei Bizottság csatornájára