Déva

Déván jártak a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai

Szarvas – A szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban évek óta hagyomány, hogy a 9. évfolyam diákjai a dévai testvériskolába szervezik első kirándulásukat. A szövetség támogatásával a 9/b és c osztályok a március 15-ei diákutaztatási program keretében nyertek támogatást. A június 4-ei nemzeti összetartozás napja alkalmából meghirdetett diákutaztatási program a 9/a osztály utazását segítette.

Március 15. – ismét Déván

Szarvas – Déva – A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai 1999-ben ünnepelték először március 15-ét Déván. A Rákóczi Szövetség diákutaztatási pályázatának segítségével ebben a tanévben a 9/b és c 42 diákja osztályfőnökeik, Pécsváradi Antal és Molnárné Tóth Katalin vezetésével három napot tölthetett el Déván. A csoport 2018. március 13-án, kedden indult el.

A szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai Dévára utaztak a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából

Szarvas – Déva – A Rákóczi Szövetség június 4-i, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából meghirdetett Diákutaztatási Programja támogatásával a 9. c osztály tagjai három napot tölthettek Déván. Az utazásról a diákok készítettek beszámolót.

Magas Déva várát látogatták meg szarvasi diákok március 15-én

Szarvas – Március 15-én, 6 óra 30 perckor a 9. A és 9. B osztály 49 diákja és osztályfőnökeik, Bakos Arany és Borzovánné Burai Julianna izgatottan várták, hogy elinduljunk Dévára. Kilencedik vajdás évfolyamosként elődeik nyomában arra készültek, hogy Déván ünnepeljenek március idusán. A csomagok bepakolása után elindultunk első megállónk, Nagyszalonta felé. A határon részletes úti okmányok ellenőrzésen estünk át, egy órát igényelt a határátlépés.

Dévára kirándultak a szarvasi Vajda-gimnázium diákjai

Szarvas – Déva – A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai már 1999 óta vesznek részt a Rákóczi Szövetség támogatásával egy-egy csoport képviseletében erdélyi március 15-i ünnepségeken. Az idén pedig rajtunk, a 9. A és B osztályon volt a sor, hogy részesei legyünk Déván a megemlékezésnek, majd megismerkedjünk testvériskolánkkal és a tanulmányi osztálykirándulás keretében több erdélyi nevezetességgel is.

EURÓPAI TAVASZ: Március 15-én Déván ünnepeltek a Vajdások

Szarvas – Déva – A szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai 1999 óta rendszeresen részt vesznek a Hunyad megyei március 15-ei ünnepségeken. 2014. március 14-én 44 diák és 3 kísérő indult útnak Dévára. A 9. A és 9. B osztályoknak ez lett a gimnáziumi évek első kirándulása. Két „újonc” osztályunk ezzel az úttal kapott lehetőséget arra, hogy megismerkedjen testvériskolánkkal, a Téglás Gábor Elméleti Líceummal és az iskolánkban működő Rákóczi Szövetség Helyi Ifjúsági Szervezetének munkájával is. Személyes beszámoló. Szöveg: Kituljak Eszter (szervezőtanár)
Feliratkozás RSS - Déva csatornájára