élelmiszer

Nébih: Magyarországon több mint 300 ezer tonna élelmiszert pazarolnak el az emberek évente

Budapest – Magyarországon az emberek évente több mint 300 ezer tonna élelmiszert pazarolnak el, a veszteség pénzben kifejezett értéke meghaladja a 170 milliárd forintot, ami egy-egy emberre vetítve 18 000 forint; az élelmiszerpazarlás környezetvédelmi, gazdasági és erkölcsi probléma is – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 2020. október 16-án az MTI-vel.

A Tesco 42 millió forintnyi élelmiszeradománnyal támogatja a rászoruló családokat

Budapest – A jelenlegi rendkívüli helyzetben az összefogás és a rászorulók támogatása legalább annyira fontos, mint az, hogy vigyázzunk egymásra és magunkra. Éppen ezért a Tesco a valaha volt legnagyobb élelmiszeradományával támogatja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját, illetve az általuk ellátott, nehéz helyzetbe került családokat. A támogatás értéke összesen 42 millió forint.

Élelmiszert mentenek Balatonbogláron

Balatonboglár – A balatonboglári Tesco is csatlakozott ahhoz az élelmiszermentő programhoz, melynek célja a feleslegessé vált zöldség és gyümölcs, valamint pékáru jótékony felajánlása. Az üzletlánc kiemelt szerepet szán az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemnek, melynek egyik pillére a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen megvalósított program. A Balaton-parti áruház a környéken élő rászorulóknak adományozza a felesleges élelmiszert az evangélikus egyházközség, valamint a balatonboglári önkormányzat segítségével, így egy év alatt 20 millió forintnyi élelmiszert menthetnek meg.

2500 focista fogott össze a rászoruló családokért

Budapest – Harmadszor hirdették meg példaértékű kezdeményezésüket a legnagyobb budapesti műfüves focibajnokság szervezői. Arra hívták fel a 2016-os tavaszi villanyfényes bajnokságba benevező csapatok játékosait, hogy egy-egy konzervvel járuljanak hozzá ahhoz az összefogáshoz, amellyel a rászoruló családokat kívánják megsegíteni.

Folytatódik Afganisztánban az Ökumenikus Segélyszervezet eddigi legnagyobb élelmezési programja

Budapest – Újabb akcióval folytatja eddigi legnagyobb élelmezési programját az Ökumenikus Segélyszervezet Afganisztánban az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) keretében.

Elsőként érkezett meg az Ökumenikus Segélyszervezet segélyszállítmánya a Fülöp-szigeteki Basai településre

Basai – Több mint 620 család először jut élelmiszersegélyhez a tájfun pusztítása után. Az Ökumenikus Segélyszervezet z ACT Alliance kötelékében végrehajtott segélyprogramjának keretében ma először jutnak élelmiszersegélyhez a Tacloban várostól 30 kilométerre fekvő Basai településen élők. A kisvárosban a mai napig nincs áram, illetve az adományok eljuttatásának szempontjából hátránya, hogy a forgalmasabb útvonalaktól távolabb fekszik. Az odajutás számos rendőrségi és biztonsági ponton keresztül lehetséges. Forrás: segelyszervezet.hu

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet: Kilencezer budapesti rászoruló részesül élelmiszersegélyben

Budapest – Az idei EU-élelmiszersegély-osztás során összesen kilencezer budapesti, létminimum alatt élő, illetve kisnyugdíjas részesül tartós élelmiszercsomag-adományban; hétfőn mintegy háromezer rászoruló vehette át a segélycsomagot az Ökumenikus Segélyszervezettől. Forrás: MTI

Ruhákat és tartós élelmiszert osztottak rászorulóknak Szarvason

Szarvas – Mint ahogyan az evangelikus.hu korábban beszámolt róla, az ökumenikus imahét szarvasi alkalmain tartós élelmiszereket, ruhákat és takarókat is gyűjtöttek. Az egy hét alatt közel 40 zsák ruhanemű, takaró, illetve közel 30 kiló cukor, rizs, tészta, konzerv és egyéb tartós élelmiszer gyűlt össze – tudta meg szerkesztőségünk. Az alábbiakban az adományok kiosztásáról láthatnak képriportot.

Jót tenni jó! – Élelmiszergyűjtés és -osztás volt Dombóváron

Dombóvár – A Magyar Élelmiszerbank 2012. november 23–24 én országos élelmiszergyűjtést szervezett, amelyhez Dombóváron az evangélikus egyházközség is csatlakozott. Szöveg és fotó: Szabó Szilárd
Feliratkozás RSS - élelmiszer csatornájára