kémia

Patikamérleg nélkül is elkészül az érdekes tanóra elegye

A nemrégiben Mol Mester-M Díjjal kitüntetett Nagy Istvánnal beszélgettünk – stílusosan a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium kémialaborjában. A tűz- és a füstjelzőre nem, de némi bátorságra azért szükség volt.

Biblia a laborban

A természettudományok és a hit között sokak fejében kibékíthetetlen az ellentét. Raffai Balázs, a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium kémia és hittan szakos tanára rácáfol erre a hiedelemre. BibLab elnevezésű előadásaiban a bibliai történetekben említett csodákat szemlélteti kémiai kísérletekkel. A Szélrózsán nagy sikerrel tartott háromnapos előadás-sorozatot Mózesről, a prófétákról és Jézusról. A fiatalok és az idősebb korosztályok tagjai egyaránt lelkesedéssel vettek részt az alkalmakon.

Elismerték, amit a magyar kémiaoktatásért tett

Bonyhád – Nagy István munkáját is elismerte és a „Magyar Kémiaoktatásért"-díjjal tüntette ki idén a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért. A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola kémia szakos pedagógusát ennek kapcsán kérdezte pályafutásáról a teol.hu.

Természettudományi versenyt tartottak a Fasorban

Budapest – 2015. április 17-én a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium adott helyet a kétévenként megrendezésre kerülő Szent-Györgyi Albert természettudományi versenynek. Legnagyobb örömömre minden eddiginél nagyobb létszámban jelentkeztek az evangélikus intézmények e rendezvényre, amelyen 20 intézményből 114 diák mérte össze erejét biológia és kémia tantárgyakból. A versenyen elméleti és gyakorlati feladatlapot oldottak meg a diákok, és válaszoltak a Szent-György Albert életével és munkásságával kapcsolatos kérdésekre.

IX. KÉMIKUS DIÁKSZIMPÓZIUM: Megvitatták a kutatási eredményeket

Bonyhád – Ezen a hétvégén zajlott – április 10. és 12. között – a IX. Kémikus Diákszimpózium. Az eseménynek ez alkalommal a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium adott otthont. A rendezvényre közel 130 – határokon innen és túlról egyaránt érkező – diák és pedagógus érkezett.

Jól debütált a bonyhádi gimnázium versenye

Bonyhád – Müller Ferenc tiszteletére rendezett kémiai emlékversenyt a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium. A jó hangulatú tudáspróbához három megyéből – Baranya, Somogy, Tolna – 18 iskola 33 csapata csatlakozott.

Az ország legjobb ifjú kémikusai között tartják számon

Bonyhád – A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink” különdíjasa lett 2014-ben Baglyas Márton, a bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium 10. osztályos növendéke. Forrás: teol.hu. Fotó: Mártonfai Dénes
Feliratkozás RSS - kémia csatornájára